Anasayfa Haber Samsung, Tesla Araçlar İçin Kamera Tedarik Edecek

Samsung, Tesla Araçlar İçin Kamera Tedarik Edecek

Samsung, Tesla elektrikli kamyonları için tedarik edilecek kameraları üretmek konusunda rakibi LG’yi geride bıraktı.

Samsung, kendi başında bir elektrikli araba yapmamaya karar vermiş olsa da piller ve kamera modülleri de dahil olmak üzere elektrikli araç endüstrisi için önemli bileşenleri sağlamaya devam ediyor. Şirket için bahsi geçen bileşenlerin tedariği büyük bir iş olarak görülüyor. Bununla birlikte, otomobil üreticileri daha yüksek düzeyde otonom sürüş için çalıştıkça kamera modülleri de daha gerekli hale gelmiş durumda. Tesla da ürettiği elektrikli araçları ile bu sektöre öncülük ediyor. Şirket, elektrikli Cybertruck ve Semi araçları için kamera modülleri tedarik etmek istiyordu. Yeni bir rapor, Samsung Electro-Mechanics’in tüm siparişi kendi üstüne alabilmek için LG Innotek’i yendiğini ortaya koydu.

Tesla Cybertruck

LG Innotek ile birlikte Tesla’nın siparişleri için rekabet içerisinde olan Samsung Electro-Mechanics, bu rekabetten kazançlı çıkan taraf oldu. Şirketin tüm siparişleri kendi üstüne alması ile Tesla Semi ve Tesla Cybertruck araçlarında kullanılacak tüm kamera modüllerini de tedarik etmesi bekleniyor. Tesla, ismi geçen elektrikli araçlarını halihazırda duyurmuştu. Şirket, önümüzdeki yıllarda araçları müşterilerine teslim etmek istediğinden dolayı üretimi artırmak konusunda da ekstra çaba gösteriyor.

Kamera modüllerinin tedariği konusunda Samsung ile rekabet içinde olan tek şirket LG değildi. Tayvanlı bazı şirketler de bu büyük sözleşme için Samsung Electro-Mechanics ile rekabet içerisine girmişti. Tesla Cybertruck için kamera modülü siparişlerinin tümü, geçtiğimiz yıl da Samsung Electro-Mechanics’e gitmişti. Böylelikle Samsung, yaşanan bu rekabette ikinci kez galip çıkmayı başarmış oluyor. Şirket, istenen bileşenleri Tesla’nın Şanghay ve Berlin’deki giga fabrikalarına teslim etmek için çalışmaya koyuldu.

Son olarak Samsung Electro-Mechanics’in akıllı telefonlar için de kamera modülleri ürettiğini ancak elektrikli araçlara yönelik ürünlerin daha yüksek değere sahip olduğunu belirtelim. Bu durumun sonucu olarak, yeni anlaşmanın şirket karını yükseltmesini beklediğimizi de ekleyelim.