Anasayfa Haber Tesla, Semi’nin Seri Üretimine Başlıyor

Tesla, Semi’nin Seri Üretimine Başlıyor

Tesla Semi Seri Üretim

Elektrikli araç üreticisi Tesla, projelendirdiği Semi adlı çekicinin seri üretimine başlıyor.

Yıllardır sedan ve SUV tipi akıllı otomobiller üretip pazarlayan Tesla, Semi ve Cybertruck gibi ticari amaçlı kullanılabilecek elektrikli araçlarla portföyünü genişletiyor. Şirket, proje aşaması devam eden Cybertruck için henüz bir hamle yapmazken, Semi adlı çekicinin seri üretimi için kolları sıvadı.

CEO Elon Musk, CNBC tarafından paylaşılan bir rapora göre Semi adlı çekicinin seri üretimi için şirket çalışanlarına bir e-posta yolladı. Rapordaki iddiaya göre e-postanın içeriği ise şöyle; “Projemizi çıkarmanın ve Tesla Semi’yi seri üretim sürecine sokmamızın zamanı geldi. Yaşadığımız süreç, bize tasarımın birçok yönünü geliştirmek için izin verdi”.

Bu iddialar sonrasında, şirket çalışanlarına gönderildiği söylenen e-postanın gerçek olup olmadığı ile ilgili, Musk’ın bir takipçisi bir tweet ile doğruluğu teyit etmek istemiş. Musk ise kısa ve net bir cevap ile “Evet” yanıtını vermiş.

tesla semi

Bu olaylar sonrasında, Semi’nin üretim sürecindeki bazı detayları da belli oldu. Çıkışı 2021’e ertelenen ve Elon Musk’ın üretimi başlatmayı tetikleyen e-postası ile birlikte üretim süreci başlayan Semi’nin pil ve güç aktarma organlarının üretimi Nevada’daki Gigafactory tesislerinde gerçekleşecek. Pil ve aktarma organlarının dışında kalan çalışmalar ise diğer eyaletlerdeki çeşitli tesislerde gerçekleştirilecek.

Son olarak, Elon Musk’ın geçtiğimiz haftalarda Tesla fabrikalarını COVID-19 kısıtlamaları sonrası açabilmesi için hapse girmeyi bile göze aldığını hatırlatalım.

İlginizi çekebilir: SpaceX, Starlink Uyduları İçin Yansımasız Kaplama Deneyecek