Anasayfa Haber 23 Gram Oyun Faresi: Zaunkoenig M2K

23 Gram Oyun Faresi: Zaunkoenig M2K

Dünyanın En Hafif Oyun Faresi: Zaunkoenig M2K

Logitech G Pro X Superlight gibi süper rekabetçi e-sporcu fareleri zaten 63 gramlık ağırlığıyla oldukça hafif. İşi farklı bir boyuta taşıyan Alman şirket Zaunkoenig ise 23 gram gibi şok edici ağırlığa sahip bir oyuncu faresi üretti. YouTuber Optimum Tech kısa süre önce bu fareyi inceledi ve yorumlar pozitif yönde.

Dünyanın en hafif faresi olan M2K, tamamen içi boş karbon fiber kasadan yapılmış bir mühendislik ürünü. Ayrıca 79 mm uzunluğu ile geleneksel bir oyun faresinin yarısı kadar yer kaplıyor. Küçük ve hafif olması, güçlü bir donanıma sahip olmadığı anlamına gelmiyor. Sağ ve sol düğmeler, günümüzde farelerdeki en hafif anahtarlar arasında yer alan Omron D2F01F anahtarlarını kullanıyor ve Optimum Tech’e göre Logitech G303‘te kullanılan ultra hafif anahtarlara çok yakın.

M2K ayrıca PixArt 3360 sensörü sayesinde 8000 Hz ile çok yüksek bir raporlama hızı sunuyor. Örnek verecek olursak, Razer Viper 8K Hz ve Corsair Saber RGB Pro gibi az sayıdaki fare bu tür bir özelliğe sahip. Nitekim bu oyun faresi 13.5 ms ile tüm zamanların kaydedilen en düşük gecikme oranına sahip. Logitech Shroud G303 gibi fareler ise 1000 Hz raporlama hızıyla birlikte 14.4 ms gecikme oranları sunuyor.

Sonuç olarak dünyadaki en rekabetçi oyun farelerinden birine bakıyoruz. Tüy kadar hafif olan M2K’yı hareket ettirmek oldukça kolay ve el yorgunluğu fazlasıyla azalıyor. Bununla birlikte, şu anda M2K’nın baş düşmanı fiyatlandırma diyebiliriz. Zaunkoenig’in web sitesinde M2K’nın fiyatı 300 euro (315 dolar) olarak listeleniyor. Fiyatlar bu haliyle yine de ulaşılabilir görünüyor.