Anasayfa Haber Razer, Beş Oyun Faresini 8000 Hz Yoklama Oranı Desteği İle Güncelledi

Razer, Beş Oyun Faresini 8000 Hz Yoklama Oranı Desteği İle Güncelledi

Razer 8000 Hz Yoklama Oranı

Razer, beş eski kablosuz oyun faresinin yeni bir donanım yazılımı güncellemesi ile 8000 Hz yoklama oranı (polling rate) desteğine kavuştuğunu duyurdu. Bu güncellemeyi alan fare modelleri Razer Viper V2, Razer DeathAdder V3 Pro, Razer Cobra Pro, Razer Basilisk V3 Pro ve Razer Viper V3 HyperSpeed olarak karşımıza çıkıyor.

Bahsi geçen modellere sahip kullanıcılar farelerini Razer Synapse uygulamasını kullanarak hemen güncelleyebilir. Synapse uygulamasında desteklenen fare ürünlerinin altında “Ürün yazılımı güncellemesi mevcut” yazan bir bağlantı yer alıyor. Buradan 8000 Hz yoklama oranı güncellemesinin alınabilmesi için indirilebilecek donanım yazılımı güncelleyici sitesine yönlendirilecek bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Razer, yaptığı basın açıklamasında normal farelerin 1000 Hz yoklama oranına sahip olduğunu belirtiyor. Bu donanım yazılımı güncellemesini indirmek, bu beş Razer fare ürününün fareden PC’ye giden veri miktarını 8 kat artırmasına yardımcı olacak. Şirket şunları ekliyor: “Razer HyperSpeed Kablosuz teknolojimizin ultra düşük gecikme süresiyle birleştiğinde bu, oyunlarda şimdiye kadar deneyimlenen en duyarlı ve güvenilir bağlantıya sahip olmanızı sağlar. Uygulamada bu, daha yumuşak imleç hareketleri, kusursuz doğruluk ve mikro takılmaların ortadan kaldırılmasıyla sonuçlanır. Ayarları değiştirmeyi sevenler için Razer Synapse yazılımımız, yoklama oranını 125 Hz’den 8000 Hz’e kadar istediğiniz gibi ayarlamanıza olanak tanıyarak farenizin performansını oyunlara göre uyarlamanıza olanak tanır.”

Razer daha önce çok sınırlı sayıda üretilen Viper Mini Signature Edition faresini Nisan ayında 8000 Hz oylama oranına güncellemişti.