Anasayfa Haber Twitter Chirp Geliştirici Konferansı Geri Dönüyor

Twitter Chirp Geliştirici Konferansı Geri Dönüyor

Twitter Chirp

Twitter, yedi yıllık bir aradan sonra bir kez daha yüz yüze geliştirici konferansına ev sahipliği yapıyor. Twitter, 16 Kasım tarihinde San Francisco’da gerçekleşecek olan Chirp etkinliğini geri getiriyor. Chirp, Twitter’ın 2010’daki ilk geliştirici konferansıydı ancak etkinlik sonraki yıllarda iptal edilmişti. Şirketin en son geliştirici konferansı ise 2015’teki Twitter Flight’tı.

Chirp’te gündemin ne olacağı ise merak konusu. Twitter bir blog yazısında, “bir açılış konuşması, teknik oturumlar ve sorularınızı yanıtlamak ve küresel topluluğumuzdaki diğer geliştiricilerle bağlantı kurmak için Twitter Geliştirici Platformu ekibiyle tanışma fırsatları” olacağını söylüyor. Açılış konuşması, etkinliğe katılmayanlar için Twitter’da da canlı olarak yayınlanacak.

Twitter’ın geliştiricilerle sıkça sürtüşme yaşadığını da söylemeden geçmeyelim. Şirket, 2018’de son derece popüler olmayan ve yeterince iletişim kurulamayan bir dizi API değişikliği yaptı. Üçüncü taraf Twitter istemcilerinin üreticileri özellikle etkilendi ve şirketi uygulamalarını bozmakla suçladılar.

Şirket, 2020’de API’sinin tamamen yeni bir sürümünü piyasaya sürerek geliştiricilerle arasını düzeltmeye çalıştı ve araştırmacıların platformu incelemesini kolaylaştırmak için yeni araçlar da tanıttı. Hatta kendi uygulamasında bazı üçüncü taraf hizmetleri önermek gibi geliştirici dostu yeni özellikleri de test etti.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version