Anasayfa Haber Windows 11 Dosya Gezgini Sekmeler Özelliği RAM Tüketimini Düşürüyor

Windows 11 Dosya Gezgini Sekmeler Özelliği RAM Tüketimini Düşürüyor

Sun Valley 2 (sürüm 22H2) ile birlikte sekmeler nihayet Dosya Gezgini’ne geliyor. Bu yenilik günlük kullanıcı deneyimini iyileştirecek ve pencereler arasında geçiş yapmak artık çok daha kolay olacak. Sekmelere ek olarak, Dosya Gezgini ayrıca yeni bir kenar çubuğu alıyor.

Öte yandan bu özellikle birlikte RAM kullanımının düştüğü gözlemlendi. Örneğin Dosya Gezgini üzerinde yeni bir sekme açtığınızda, Dosya Gezgini işleminin bellek kullanımı çok küçük miktarlarda artacak. Eski halinde ise daha yüksek kaynak tüketimi yaşanıyordu. Eğer Windows üzerinde çok fazla pencere açarak çalışıyorsanız veya böyle bir alışkanlığınız varsa sekme desteği oldukça kullanışlı olacak. Ayrıca sekmeleri açarak kaynak kullanımını azaltabilirsiniz.

Güncelleştirme aşamalı olarak test kullanıcılarına ulaşıyor. Öte yandan Microsoft’un Dosya Gezgini performansını iyileştirmek için farklı dokunuşlar yapmasını bekliyoruz. En iyisi ise sonbaharda genel kullanıma sunulduğunda herkes bu özelliği Windows 11 22H2 ile hemen kullanmaya başlayabilecek.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, penceredeki kenar çubuğu yenilenirken en çok kullandığınız dizinlere gitmek daha kolay olacak. Bu noktada sabitlenmiş ve sık kullanılan klasörlerin yanı sıra Windows’a entegre olan OneDrive bulut profillerine hızlı erişim mümkün olacak.

2 Yorumlar

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version