Anasayfa Haber MSI, ATX12VO Bağlantılı H610 Anakartını Duyurdu

MSI, ATX12VO Bağlantılı H610 Anakartını Duyurdu

MSI, ATX12VO standardını destekleyen ilk H610 yonga setli anakartını piyasaya sürmeye hazır görünüyor. MSI Pro H610M 12VO, Alder Lake işlemcilerle birlikte Ocak ayındaki bir MSI Insider yayınında kendini göstermişti. Şirket şimdi tüm özelliklere bakış atmamızı sağlayan bir ürün sayfası yayınladı.

MSI, ürün sayfasında yeni anakartını pazarlarken “kullanıcılar için düşük güç tüketiminden” bahsediyor. Bununla birlikte “kablo karmaşasının” en aza indiği vurgulanmış. Olumsuz bir haberimiz de var. ATX12VO standardı, yerleşik ek DC-DC dönüştürücülere duyulan ihtiyaç nedeniyle muhtemelen diğer H610 modellerinden biraz daha pahalı olacak.

ATX12VO konnektörü, PCB alanında daha fazla yer açarken ATX standardına göre daha kompakt bir yapıda. ATX12VO standardının ayrıca anakartta 2V gerilimi 5V ve 3.3V’a dönüştürerek daha fazla güç verimliliği sağlaması bekleniyor. Bu bağlamda özellikle boşta geçen sürelerde güç tüketiminin en aza indiği vurgulanıyor.

Yonga setinin diğer teknik özelliklerine dönecek olursak, kullanıcılar 64 GB’a kadar destek sunan çift DDR5-4800 bellek yuvasına erişebilecek. Genişletme için bir adet PCI-e x16 ve bir adet PCI-E x1 yuvası göze çarpıyor. Dört adede kadar da SATA III sürücüsü takılabiliyor ve yalnızca bir adet PCIe 3.0 x4 M.2 slotu bulunuyor. Ek olarak, Intel’in ATX V3.0 (ATX12VO) standardına dair tüm detayları bu makalemizde bulabileceğinizi belirtelim.