Anasayfa Haber AMD Ryzen 7000 İşlemciler Eylül’de Satışa Çıkıyor

AMD Ryzen 7000 İşlemciler Eylül’de Satışa Çıkıyor

Yeni bir rapora göre AMD, Ryzen 7000 işlemcilerini ve AM5 platformunu Eylül ayında piyasaya sürme yolunda ilerliyor. Aslında şirket yeni CPU’larını daha erken tarihte satışa çıkarabilir. Ancak okula dönüş sezonundan önce mevcut Ryzen 5000 serisi işlemcilerin stoklarının erimesi gerek.

Daha önce Zen 4 tabanlı Ryzen CPU’ların 15 Eylül’de piyasaya çıkacağına dair söylentiler dolaşıyordu. DigiTimes‘ın endüstri kaynakları yine benzer şekilde Eylül ayının ortalarını işaret etti. Nitekim iki ayrı kaynak tarafından doğrulanan bilgiler ışığında Eylül ayının içinde perakende satışların başlamasını bekleyebiliriz.

AMD’nin yeni nesil Ryzen 7000 serisi ‘Raphael’ işlemcileri, tamamen yeni Zen 4 mimarisi tarafından destekleniyor. Soket AM5 ile birlikte 600 serisi yonga setleri yakında burada olacak. Yeni platformla birlikte ayrıca DDR5 bellek ve PCIe 5.0 arabirimi dahil olmak üzere bir dizi yeni teknoloji desteklenecek. Unutmadan, RAM tarafında gelişmiş overclock teknolojileri de bekliyoruz.

Yeni CPU kalıbı, TSMC’nin N5 işlem teknolojisi kullanılarak üretildi ve 5.5 GHz gibi yüksek frekans hızlarını daha önce görmüştük. Ek bir bilgi olarak, I/O yongası TSMC’nin 6nm işlemiyle üretilirken geçmişteki 12nm yongalara göre güç tüketimini aşağı çekecek.