Anasayfa Haber ABD, Çin Şirketlerinin 14nm Çip Üretimini Kısıtlamak İstiyor

ABD, Çin Şirketlerinin 14nm Çip Üretimini Kısıtlamak İstiyor

ABD Çin Ticaret Savaşları

ABD Ticaret Bakanlığı (DOC), Çin’in en büyük sözleşmeli yonga üreticisi SMIC‘in (Semiconductor Manufacturing International Corp.) 10nm sınıfı yongaları üretmek için kullanılan fabrika ekipmanına erişimini kısıtlamıştı. ABD hükümeti, şimdi Çin’in 14nm sınıfı üretim süreçleriyle mantıksal çipler üretmesini engellemek için yeni adımlar atmayı düşünüyor.

SMIC, Çin topraklarında faaliyet gösteren en büyük yarı iletken şirketlerinin başında geliyor. Ayrıca şu anda 14nm teknolojisini kullanarak yonga üreten tek şirket. Reuters‘ın raporunda bazı konular netleştirilmemiş. Anlaşılan o ki yalnızca 14nm teknolojisi için bir kısıtlama planlanıyor. Ancak 14nm’nin altında, 7nm gibi daha gelişmiş teknolojiler için bir yasaklama olma ihtimali de var.

Amerika’da faaliyet gösteren şirketler, şu anda herhangi bir ihracat lisansı olmadan SMIC’e 14nm üretiminde kullanılan ekipmanları satabiliyor. Eğer yeni yaptırımlar hayata geçerse, Applied Materials ve Lam Research gibi şirketler her iş yaptıklarında bir ihracat başvurusu yapmak zorunda kalacak.