Anasayfa Haber Jony Ive ve Apple Yolları Ayırdı

Jony Ive ve Apple Yolları Ayırdı

Jony Ive Apple

New York Times tarafından Apple’ın eski tasarım direktörü Jony Ive ile danışmanlık anlaşmasını sonlandırdığı bildirildi. Ive’ın sözleşmesinin yenilenmesi için zamanın geldiği ancak her iki tarafın da bunu uzatmamayı tercih ettiği de bilgiler arasında.

Ive, Apple’ın tarihinde, iPhone’dan iMac G3’e kadar Apple’ın en popüler cihazlarının çoğunda Steve Jobs ile yakın bir şekilde çalıştı. Bu anlamda kendisi, Apple tarihinin iyi figürlerinden biriydi. Öte yandan Apple’daki bir kültür değişikliği nedeniyle tanınan tasarımcı 2019 yılında şirketten ayrıldı ve LoveFrom olarak bilinen kendi şirketini kurdu.

Hem Apple hem de Ive’nin bu noktada neden ayrı yollara gitmeyi tercih ettiklerine dair başka bir detay yok. Apple cephesinden de resmi bir yanıt gelmedi ancak Apple yöneticilerinin ödeme koşulları hakkında çekinceleri olduğu düşünülüyor. Hatta Apple’dan LoveFrom’a personel geçişi de konuşulan konular arasında yer almış.

Jony Ive ayrıldığından beri, Apple Liderlik sayfasında listelenen özel bir Tasarım Şefi bulunmuyor. Süreçte Jeff Williams son birkaç yılda Ive’ın sorumluluklarının çoğunu üstlenmiş durumda.