Anasayfa Turknet TurkNet Gigabit İnternet Ne İşimize Yarıyor?

TurkNet Gigabit İnternet Ne İşimize Yarıyor?

TurkNet Gigafiber İnternet

TurkNet’in sunduğu hizmetten faydalandık ve fiber internet bağlantımızı simetrik hale getirdik. Peki bu ne işimize yaradı?

Yüksek miktarda veri aktarabilmek, gün geçtikçe daha da büyük bir ihtiyaç haline geliyor. Modern dünyada rekabet küresel çapta yaşanıyor. Burada ayakta kalabilmek için yüksek hızlı internet bağlantısı artık bir lüks değil, karşılanması şart bir ihtiyaç haline geldi.

Technopat.net gibi online yayıncılık yapan bir kuruluşun ihtiyaç listesinin başında da yüksek hızlı internet geliyor tabii ki. Yüksek çözünürlükte videolar çekmek, aktarmak, işlemek, yayınlanacak platforma yüklemek ve hatta canlı yayınlar yapabilmek için, internet bağlantımızın da çok yüksek hızlara ulaşabilmesi gerekiyor.

Üstelik sadece indirme hızından da bahsetmiyoruz, bizim gibi kuruluşlar için yükleme hızı da çok önemli. TurkNet’in fiber optik hatlar üzerinden sağladığı Gigabit İnternet erişimine de bu yüzden geçmiştik. Ancak eski ofisimize gelen altyapı 1000 Mbit indirme ve 300 Mbit yükleme hızlarıyla sınırlı kalıyordu, yani simetrik değildi.

Yeni ofisimizin bulunduğu bölgede ise çok daha güçlü bir altyapı olduğunu gördük ve hemen TurkNet temsilcileriyle görüşüp bağlantı hızımızın simetrik olmasını sağladık. Bu da bize 1000 Mbit indirme ve 1000 Mbit yükleme hızı sağladı.

Peki bu hızlar pratikte ne işimize yarıyor? İşte bu videoyu da bu sorunun cevabını vermek için çektik. Yüksek hızlı ve simetrik bir internet bağlantısı iş hayatında ne avantajlar sunabilir, kronometre tutup canlı bir örnekle gösterelim istedik.

Burada daha önce yayınladığımız Steam Deck incelememizi örnek aldık. Yaklaşık 10 GB boyutundaki dosya 5 dakika gibi bir sürede sunucumuza yüklenebildi. Yükleme esnasında tabii ki her zaman 1 Gigabit hızı görmeyebilirsiniz ama yine de yer yer 900 Mbit değerini görmek mümkün.

Herkes Simetrik Hız Alabilir mi?

Eğer bölgenizde TurkNet’in fiber altyapısı varsa, evet. GigaFiber ile TurkNet herkese 1 Gbit indirme ve 1 Gigabit yükleme hızı sunabiliyor. Üstelik bu paketin fiyatı da ayda 140 TL. Öte yandan bölgenizde GigaFiber yoksa da sorun değil. Turknet bu hizmet için bir başvuru sayfası oluşturdu ve artık buradan başvuru yapabilirsiniz.