Anasayfa Haber Çinli Üreticiden Düşük Güçlü Ekran Kartı: Glenfly Arise GT-10C0

Çinli Üreticiden Düşük Güçlü Ekran Kartı: Glenfly Arise GT-10C0

Arise-GT10C0

Çinli şirketler, işlemcilerle birlikte GPU pazarında söz sahibi olmak için çeşitli çalışmalar yapıyor. Daha önce modeli tam olarak belirlenemeyen ve “Zhaoxin Glenfly” olarak adlandırılan bir ekran kartı karşımıza çıkmıştı. Bu kartın teknik özellikleriyle ilgili hiçbir bilgimiz yoktu, şimdi ise neredeyse tüm detaylar gün yüzüne çıktı.

Arise-GT10C0
Arise-GT-10C0

Her şeyden önce bu bir oyun GPU’su değil. Glenfly, alt segment GPU alanında yeni bir yarışmacı olarak karşımıza çıkıyor. GT10C0 isimli bir model ise 500 MHz saat hızına sahip 28nm GPU’ya dayanıyor. Kartın 2 GB ve 4 GB GDDR4 belleklere sahip iki seçeneği mevcut. Bellek veri yolu ise 64 bit/128 bit ile kısıtlı.

Arise-GT10C0
Arise-GT10C0 Özellikleri

Öte yandan kartın kartın 1.5 TFLOP’luk FP32 hesaplama gücüne sahip olduğu belirtilmiş. Eğer ham hesaplama gücü açısından bir karşılaştırma yaparsak, AMD Radeon RX 6400’ün 2.4 kat daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz. BXC tarafından paylaşılan verilere göre, Glenfly kartı Glmark2’de (Linux için açık kaynaklı bir OpenGL ES 2.0 testi) sadece 3241 puan alıyor. Bu platformda kıyaslama yapmak çok zor. 2017 yılında tanıtılan Radeon 520 ile kıyaslama yapıldığında, Glenfly Arise’nin 3 kat daha yüksek puan aldığını ekleyelim.

Arise GPU’nun üretilme amacı temel görevleri yerine getirebilmek. Bu bağlamda DirectX 11 API ile birlikte HEVC ve H.264 için kod çözme / kodlama desteğine sahip olduğunu özellikle belirtelim. Ayrıca Glenfly Arise GPU’lar Linux ve Windows dahil olmak üzere her türlü işletim sistemini destekliyor. Şirket, kartların yalnızca Intel ve AMD platformlarında değil, aynı zamanda yerli olarak üretilen CPU’larla birlikte çalıştığını da doğruladı.