Anasayfa Haber Ryzen 6800U APU’lu AYANEO Oyun Konsolu Eylül’de Çıkıyor

Ryzen 6800U APU’lu AYANEO Oyun Konsolu Eylül’de Çıkıyor

Son dönemde sayısız taşınabilir konsol modeli üreten AYANEO, yaklaşan ürünleri hakkında güncel bilgiler sağladı. Şirketin CEO’su ve tasarımcıları, yayınladığı uzun videoyla birlikte AYANEO Air ve AYANEO 2 avuç içi konsollara odaklandı.

Mobil konsollar konusunda uzmanlaşan şirket, AYANEO Air’in incelemeler için medya kuruluşlarına gönderilmeye başladığını doğruladı. Bu konsol Ryzen 5000 APU’ya sahip ve OLED ekran kullanıyor. Ancak asıl merak konusu olan AMD’nin Ryzen 6000 ‘Rembrandt’ işlemcisinden güç alan AYANEO 2 modeli.

Şirket ayrıca AYANEO 2‘nin çıkış tarihi hakkında güncel bilgiler paylaştı. Ekim ayı için planlanan toplu sevkiyat ile birlikte Eylül ayının sonlarında konsolun satışa çıkması bekleniyor. Bu konsol, güncellenmiş Zen 3+ mimarisine sahip 8 çekirdekli ve 16 iş parçacıklı Ryzen 7 6800U işlemciyle birlikte geliyor. RDNA 2 grafik mimarisini kullanan APU, her şeyden önemlisi Steam Deck’ten %50 daha fazla olacak şekilde 12 RDNA 2 Hesaplama Birimi içeriyor.

AYANEO’ya göre bu cihaz, benzer cihazlardan çok daha küçük çerçevelerle birlikte “tam ekran” tasarımına sahip ilk 6800U Windows el bilgisayarı olacak. Ekrandan bahsetmişken, şirket duyuruyla birlikte AYANEO 2’nin Full HD IPS ekrana sahip olduğunu da doğruladı. Orijinal AYANEO modelinde ise 720p panel yer alıyordu.