Anasayfa Haber Intel 13. Nesil Mobil İşlemciler Yıl Bitmeden Piyasada Olacak

Intel 13. Nesil Mobil İşlemciler Yıl Bitmeden Piyasada Olacak

Intel, yeni nesil işlemcileri için lansman planlarken genellikle önce masaüstüne, sonrasında mobil platforma odaklanıyor. Bildiğiniz üzere 2022 yılı içinde masaüstü Raptor Lake-S işlemciler piyasada olacak. Ancak resmi verilere göre 13. nesil mobil CPU’lar gecikmeyecek ve yine bu yıl içinde dizüstü bilgisayarlara ulaşmaya başlayacak.

Çip üreticisi, bu sonbaharda masaüstü işlemcilerini ve 2022’nin sonunda mobil serileri piyasaya sürecek. Mevcut Alder Lake mobil yongalar masaüstünden çok daha sonrasında gelmişti. Şirket mobil Raptor Lake’i 1 yıl geçmeden tanıtarak bu kez erken davranacak.

Bu yılın ikinci yarısında Raptor Lake ve 2023’te Meteor Lake ile aldığımız liderliği geliştiriyoruz. Bugüne kadar 35 milyon birimin üzerinde Alder Lake sevkiyatı gerçekleştirdik. Mevcut pazarda, tüketici ve ticari genelinde hizmet verdiğimiz premium segmentlerde de göreli bir güç görüyoruz. Bu sonbaharda masaüstü SKU’larımızdan başlayarak yeni nesil ürün ailemiz Raptor Lake’in lansmanı ile bu ivmeyi artırmayı ve ardından yıl sonuna kadar mobil ailemizi geliştirmeyi umuyoruz. Raptor Lake ailesi, nesilden nesile çift haneli performans kazanımları ve Alder Lake ile soket uyumluluğu dahil olmak üzere müşterilere önemli avantajlar sunacak. 2023’te ise Intel 4 (7nm) – Meteor Lake üzerine kurulu ilk CPU’muzu teslim edeceğiz.

Intel’in K-serisi 12. Nesil Core masaüstü serisi 27 Ekim’de resmi olarak piyasaya sürüldü, ancak K olmayan modeller bu yılın Ocak ayında satışa sunuldu. Öte yandan, Alder Lake mobil işlemciler (P ve H serisi) Şubat ayına kadar bizi bekletti. Ardından Mayıs ayında HX serisi üst düzey modelleri gördük.

Son olarak, 28 Eylül’de düzenlenecek Innovation etkinliğiyle birlikte Raptor Lake ailesinin geleceğine kesin gözüyle baktığımızı belirtelim. Satışlar ise Ekim ayının içinde başlayacak.