Anasayfa Haber Ekran Kartı Fiyatları En Alt Seviyeleri Gördü

Ekran Kartı Fiyatları En Alt Seviyeleri Gördü

Yaşanan zor zamanlardan sonra yaklaşık sekiz aydır ekran kartı fiyatlarının kademeli olarak düştüğünü gözlemliyoruz. Güncel raporlara bakarsak bu düşüş devam ediyor. 3DCenter, RX 6000 ve RTX 30 serisi için yaptığı araştırma sonuçlarını yayınladı.

Fiyatların Avrupa pazarını kapsadığını baştan belirtelim. Ancak oranlar değişse de benzer senaryolar dünyadaki tüm pazarlarda yaşanıyor. Rapora göre Radeon RX 6000 serisi kartlar, AMD tarafından önerilen liste fiyatına (MSRP) kıyasla %14 daha ucuz hale geldi. RTX 3000 serisi kartlar ise liste fiyatına göre %9 oranda daha ucuza satılıyor. Başka bir deyişle, ürünler piyasaya sürüldüklerinden beri fiyat açısından en düşük noktada.

ekran kartı fiyat değişimi

Kripto para birimlerinin çöküşü bu noktadaki en önemli faktör. Öte yandan, yeni nesil RX 7000 ve RTX 4000 serisi ekran kartlarının çıkışına yalnızca birkaç ay kaldı. En ilginç fiyat düşüşleri, her ikisi de sadece birkaç ay önce piyasaya sürülen RX 6950 XT ve RTX 3090 Ti modellerinde görülüyor. Yakın zamanda yeni amiral gemisi GPU’lar piyasada olacak ve büyük performans kazançları bekliyoruz.