Anasayfa Haber FIFA 23 Kariyer Modu Özellikleri Detaylandırıldı

FIFA 23 Kariyer Modu Özellikleri Detaylandırıldı

FIFA 23 kariyer modu

FIFA ismine sahip son yapım olacak olan FIFA 23, geride bıraktığımız günlerde resmi olarak duyurulmuştu. Kadın futbol kulüplerinin de dahil olacağı yeni FIFA oyunu heyecanlı bekleyiş devam ederken, kısa bir süre önce yeni bir tanıtım videosu daha yayınlandı. Yayınlanan tanıtım videosu ile beraber FIFA 23 Kariyer Modu özellikleri detaylandırıldı.

FIFA 23 Kariyer Modu Özellikleri

Yaklaşık 7 dakika uzunluğundaki tanıtım videosuna göre, artık oyuncular gerçek teknik direktörler ile de kariyer modunu oynayabilecekler. Konuyla ilgili bir takım açıklamalarda bulunan Electronic Arts, oyuncuların aralarında Jürgen Klopp, Pep Guardiola, Antonio Conte, Thomas Tuchel ve Fatih Terim gibi dikkat çekici teknik direktörler ile kariyer yapabileceklerini söyledi.

Söz konusu menajerler ile oyuncuların istediği futbol takımıyla kariyerlerine başlayabileceklerini söyleyen EA, ayrıca oyuncuların istediği menajeri özelleştirebileceklerini de ifade etti.

Bunun dışında kariyer moduna bazı yeni özellikler eklediğini de müjdeleyen geliştirici firma, oyunculara önemsiz gördüğü maçları daha hızlı geçebilmelerine de olanak sağlayacak. Oynanabilir Öne Çıkanlar olarak adlandırılan bu mod sayesinde de futbol severler, istedikleri maçın özetini yani skoru etkileyecek bölümlerini oynayarak daha hızlı bir şekilde maçın sonucuna geçebilecekler.

Ayrıca kariyer moduna daha da fazla derinlik katmayı hedefleyen geliştirici firma, tanıtım videosunda da yer verdiği gibi önemli transferler için imza töreni düzenleyebileceğimiz yeni sinematiklerin de oyuna dahil olacağını belirtti. Dinamik Anlar olarak adlandırılan yeni sinematikler bunlarda da sınırlı kalmayacak. Örneğin, önemli bir oyuncuyu yönetici olarak satmak veya takımınızın ilk 11’inde girmek gibi büyük etkinlikler için de yeni sinematikler bizleri karşılayacak.

Bunun yanı sıra oyuncu kariyeri için de bir takım yeni özellikler eklediğini ifade eden firma, bu doğrultuda oyuncuların hem saha içindeki hem de saha dışındaki karakterini oyuna yansıtabileceklerini söyledi. Bu konuyu örnekle açıklayacak olursak, takımınızdaki bir arkadaşınız sakatlandı ve maç esnasında direkt hastaneye kaldırıldı. Eğer, isterseniz maç sonrasında takım arkadaşınızı ziyaret edebilir ve arkadaşlık ilişkilerinizi güçlendirebilirsiniz. Tabi ziyaret etmek kadar ziyaret etmeme seçeneğine de sahip olacaksınız.

Bu iki seçenek arasındaki tercihiniz de takım arkadaşlarınızla olan ikili ilişkileri etkileyecek. Tüm bunların dışında ilk defa kariyer modunda kazandığımız paraları harcayabileceğiz. Tanıtım videosunda da görebileceğiniz gibi FIFA 23 oyuncu kariyer modunda sponsorluklardan ve kulüpten kazandığınız paralarla spor araba alabileceksiniz. Ayrıca ben para harcamam yatırım yaparım diyorsanız, paranızla herhangi bir teknoloji girişimine yatırım da yapabileceksiniz.

FIFA 23 Çıkış Tarihi

Tüm bu yeniliklere ev sahipliği yapan FIFA 23‘ün yeni nesil sürümü 30 Eylül 2022 tarihinde PC, PS5, Xbox Series X/S platformları için çıkış yapacakken, eski nesil sürümü ise yine aynı tarihte Xbox One ve PlayStation 4 platformları için çıkışını gerçekleştirecek.