Anasayfa Haber Intel Kabul Etti: Arc GPU’lar Eski Oyunlarda Düşük Performans Gösteriyor

Intel Kabul Etti: Arc GPU’lar Eski Oyunlarda Düşük Performans Gösteriyor

Daha önce piyasaya çıkacak olan Arc A770 modelinin eski API’lerde düşük performans vereceğinden bahsetmiştik. Intel, yakın tarihli bir soru-cevap etkinliğinde DirectX 11 ve DirectX 9 destekli oyunlarla ilgili sunulan optimizasyonlar hakkında konuştu. Maalesef şirket bu eksikliği açık bir şekilde kabul ediyor ve uzun bir süre optimizasyon sağlanmayacak. Basit bir şekilde söylemek gerekirse, Intel’in harici GPU sürücüleri konusundaki deneyimsizliği, eski API’ler (uygulama programlama arayüzü) söz konusu olduğunda GPU’ların uzunca bir süre rekabet etmesini engelleyecek.

DirectX 11 ve DirectX 9 gibi eski API’ler, DirectX 12 ve Vulkan gibi modern API’lerden çok daha farklı hareket ediyor. Eski sürümler, kullanıcı tarafından fark edilmese de ince GPU ayarlarının yapılması söz konusu olduğunda ağır yüklerin üstesinden gelmek için büyük ölçüde GPU sürücüsüne güveniyor. Bunun sebebi ise oyun geliştiricilerinin üzerindeki ağır yükü almaktı. Sonuç olarak sürücü optimizasyonları, eski API’ler kullanıldığında GPU’nun oyun performansını belirleme konusunda büyük bir rol oynuyor.

Intel’in eksik kaldığı konu ise entegre grafiklerden ziyade harici ekran kartları tarafında deneyime sahip olmaması. NVIDIA ve AMD bildiğiniz gibi yıllardır GPU’lar üretiyor ve deneyim kazanıyor. Intel’in kısa sürede deneyim kazanması imkansız. Hatta AMD bile bu konuda sorunlar yaşıyordu ve son yıllarda DirectX 11 tarafında performansı artırmak için sayısız çalışma yaptılar.

Intel’in dahili grafikler konusunda deneyime sahip olduğunu biliyoruz, ancak ne yazık ki entegre ve harici GPU’ların yeri apayrı. Pat Gelsinger, geçtiğimiz hafta sürücü tarafında hata yaptıklarını kabul etmişti. Intel, entegre grafik sürücüsünü alıp harici Arc GPU’lara uyarlayacağını düşündü lakin işler daha da kötüleşti. Bu strateji Intel’e entegre grafikler ile elde edilen tecrübenin yetersiz olduğunu, iGPU ve dGPU’ların arasında büyük mimari farklar olduğunu öğretti.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version