Anasayfa Haber Phison, DirectStorage İçin “I/O+” SSD Yazılımı Geliştiriyor

Phison, DirectStorage İçin “I/O+” SSD Yazılımı Geliştiriyor

Phison’un oyun için optimize edilmiş yeni “I/O+” yazılımı yakında SSD’lere geliyor. Yeni hazırlanan firmware ile birlikte DirectStorage teknolojisi için özel optimizasyonlar sağlanacak.

Microsoft’un DirectStorage API’s halen kullanıma sunulmamış olsa da beklentilerimiz büyük. Yeni teknolojiyle birlikte oyun yükleme süreleri yalnızca birkaç saniye alacak. Bununla birlikte yeni API, depolamaya bağlı her türlü görevde daha kapsamlı geliştirmeler sağlayacak.

Bildiğimiz kadarıyla DirectStorage özellikli ilk oyun Ocak 2023’te çıkacak olan Forspoken olacak. Phison ise kendi kontrolcüleriyle desteklenen SSD’leri DirectStorage özellikli cihazlara dönüştürecek yeni ürün yazılımı sunmaya başladı. Bahsi geçen yazılım halen son kullanıcıya ulaşmış değil, ancak önümüzdeki aylarda herkes için kullanıma sunulacak.

Phison, ilk olarak Micron’un 176 katmanlı TLC flaşına (B47R) sahip modellere odaklanarak yüksek kaliteli PCIe 4.0 E18 kontrolcüsünü kullanan sürücüler için OEM’lerine ücretsiz I/O+ ürün yazılımı sunacak. Üreticiler bu yazılımı son tüketiciye ulaştırmak için farklı yollar seçebilir. Gelecekte sunulacak Phison destekli SSD’ler ise varsayılan olarak yeni firmware sürümü ile birlikte gelecek.

Üretici, iş yükleri uzun ve yorucu olduğundan dolayı yeni firmware’a sahip sürücülerde soğutucu kullanılmasını öneriyor. Bu firmware daha büyük blok boyutlarıyla sürekli rastgele okuma işlemleri için tasarlanmış.

Tom’s Hardware, Phison test örneğini yeni yeni I/O+ yazılımı ile birlikte diğer önde gelen PCIe 4.0 SSD’lerle karşılaştırdı. Yapılan testlere bakılırsa test örneği sürdürülebilir performans açısından eşsiz. Yapılan testler genel olarak rastgele okuma performansına odaklanıyor. Phison, bu firmware’ın yüksek yazma hızlarından da iyi şekilde yararlanabileceğini söylüyor.