Anasayfa Haber DirectStorage Desteğiyle Beklenen Forspoken Ertelendi

DirectStorage Desteğiyle Beklenen Forspoken Ertelendi

Forspoken Erteleme

Forspoken, bu yıl Mart ayında Microsoft DirectStorage teknolojisine sahip ilk oyun olarak bir demoyla birlikte duyurulmuştu. Oyunun yayıncıları, bir neden belirtmeden oyunun çıkış tarihini gelecek yıla ertelediğini bildirdi.

Forspoken AMD FidelityFX Super Resolution 2.0 (FSR 2.0.) teknolojisine sahip ilk onaylanan oyunlardan biriydi. Oyunun geliştiricisi Luminous Productions, Screen Space Ambient Occlusion (SSAO), Screen Space Reflections (SSR) ve Ray Traced Shadows (RTS) gibi en son teknolojileri kullanacağını söylüyor.

DirectStorage teknolojisinden bu makalemizde detaylıca söz etmiştik. Bu teknolojiyle birlikte oyun yükleme süreleri düşerken, CPU kullanım oranı da azalacak. Microsoft, API’nin Windows 11’de işlemci yükünü %20 ile %40 arasında azaltabileceğini iddia ediyor.

Forspoken bu teknolojiyi destekleyecek ilk oyun olacaktı lakin erteleme haberi geldi. Şimdiye kadar başka hiçbir bilgisayar oyununun adı DirectStorage ile anılmadı. Görünüşe göre bu teknoloji çalışırken görmemiz için beklememiz gerekecek.