Anasayfa Haber Windows 11 Android Sisteminde Oyun Deneyimi Gelişiyor

Windows 11 Android Sisteminde Oyun Deneyimi Gelişiyor

Windows 11 Android alt sistemi üzerinde sürekli geliştirmeler yapan Microsoft, Ağustos 2022 güncellemesiyle birlikte oyunculara özel optimizasyonlar getiriyor. Yeni güncelleme sayesinde oyunlar artık işletim sisteminde daha iyi çalışıyor. Yazılım devi, Windows Subsystem for Android (WSA) 2206.40000.15.0 sürümünü şu an için yalnızca ABD’deki Insider’lara gönderiyor ve yakında genel kullanıma açılacak.

Ağustos güncellemesinin en önemli özelliği, oyunlar ve farklı uygulamalarda giriş uyumluluğu açısından daha gelişmiş destek sağlaması. Şirket ayrıca Ayarlar uygulaması için Windows Alt Sisteminde etkinleştirilebilen yeni bir ayar seti ekliyor. Yeni ayarları etkinleştiren kullanıcılar, joystick destekleyen oyunlarda daha iyi bir deneyim yaşayacak. Sürüm notlarına göre Microsoft, oyunlarda gamepad desteğini geliştirirken kontrollerde daha fazla esneklik de sağlayacak. Örneğin artık yön tuşlarını kullanarak nişan alabileceksiniz.

Oyun desteğine ek olarak ağ bağlantısı tarafında da yeni geliştirmeler sunuluyor. Kullanıcılar, Android uygulamalarına bir VPN IP adresi bağlayabilir, ayrıca “Gelişmiş Ağ Özelliği”ni açarak engelleri aşabilir veya çevrimiçi izlemeyi gizleyebilirsiniz. Bu özellik ayrıca Netflix’e farklı bir bölgeden erişmenizi sağlıyor. Yapılan farklı iyileştirmelere bakacak olursak:

  • Minimum pencere boyutu varsayılan olarak 220dp’ye ayarlandı.
  • Artık bir geçiş kullanarak Android Ayarları için Windows Alt Sisteminde tanılama verilerini görüntüleyebilir ve kaydedebilirsiniz.
  • Grafiklerdeki iyileştirmeler dahil olmak üzere güvenlik güncellemeleri ve düzeltmeler.
  • Microsoft, uygulama titremesi ve grafik bozulması dahil olmak üzere grafiklerle ilgili birkaç hatayı düzeltti.