Anasayfa Haber Gigabyte, M.2 ve PCIe Yuvaları İçin Yeni Çözümler Geliştiriyor

Gigabyte, M.2 ve PCIe Yuvaları İçin Yeni Çözümler Geliştiriyor

Gigabyte, M.2 yuvaları ve PCIe yuvaları için iki yeni çözüm sunarak sistem bakımını ve yükseltme işini çok daha kolay hale getiriyor. Yeni özellikler, Zen 4 mikro mimarisine sahip yeni nesil AMD Ryzen 7000 işlemcilerle birlikte kullanacağımız X670 anakartlarla tanıtılacak.

Gigabyte tarafından demo videosu paylaşılan M.2 yuvası, SSD’lerin üzerine hafifçe bastırdığımızda yerine oturmasını sağlayan basınçlı bir mandal sistemine sahip. Ayrıca sürücüyü tekrar çıkarmak istediğimizde yan kısımdaki mekanizmayı basitçe saat yönünde döndürebiliyoruz.

Gigabyte’ın geliştirdiği mandalsız PCIe mekanizması da aynı derecede kullanışlı. Anakartın PCIe yuvasında fiziksel bir düğme yer alıyor. Bu şekilde ekran kartlarını sistemden çıkarmak oldukça basit. Ayrıca kartın DIMM yuvaları ve anakart soğutucusu arasında sıkışması önleniyor. Bunun yanında, ekran kartı ve yükselen CPU hava soğutucusu büyük alanlar kaplayabiliyor. PCIe mandalına tornavida ile ulaşmak ise bazen kullanıcıları zorluyor. Gigabyte’ın tek tık düğmesi her şeyi daha kolay hale getirecek.

Umuyoruz ki böyle yenilikler yonga setinden bağımsız olarak tüm Gigabyte anakartlar için standart halien gelir. Daha önce ASUS ve MSI da M.2 yuvası için benzer çözümler geliştirmişti. Bu nedenle üreticilerin anakart tasarımında yeni yaklaşıma geçiş yapması uzun sürmeyecektir.