Anasayfa Haber LG Display, Bükülebilir OLED Paneller Üzerinde Çalışıyor

LG Display, Bükülebilir OLED Paneller Üzerinde Çalışıyor

LG’nin ekran işleriyle ilgilenen bölümü LG Display, Güney Kore kaynaklarından gelen haberlere göre yıl sonuna kadar ortaklarının kullanımına sunmak üzere 20 inçlik bir OLED ekran hazırlıyor. Bu panellerin “kişisel cihazlar” için tasarlandığı söyleniyor fakat bir tablet veya dizüstü bilgisayar ekranı için oldukça büyük.

The Elec, panelin hangi en-boy oranına sahip olacağından bahsetmedi. 16:9 veya 16:10 oranlarında gelmesi beklenen OLED paneller muhtemelen masaüstü uygulamaları veya taşınabilir oyun notebookları için tasarlandı.

Bununla birlikte LG, bazıları bükülebilir yapıda olan bir dizi yeni OLED panel teknolojisi üzerinde çalışıyor. Bu paneller sayesinde kullanıcılar, cihazlarını ister düz isterse kavisli bir şekilde kullanabilecek. Güney Koreli teknoloji devi, özellikle TV’ler ve oyun monitörü tarafında OLED ürünlerinde önemli geliştirmeler yaptı.

LG’ye göre çoğu tüketici oyun oynarken 800 ile 1000R (1000 mm yarıçaplı bir daireye eşdeğer) arasında bir eğim tercih ediyor. Görünüşe göre bükülebilir LED monitörler için yalnızca tek cam tabakaya sahip beyaz OLED paneller kullanılacak. QD OLED paneller iki cam alt tabaka kullanıyor, bu da bahsedildiği gibi bükülebilir ekranların üretimini imkansız kılıyor.

Ek olarak, LG Display’in gelecek yıl 77 inçlik şeffaf bir OLED ekran piyasaya süreceği söyleniyor. Şu anda en büyük şeffaf OLED ekran 55 inç boyutlarında.