Anasayfa Haber iPad Pro M2 ve 10. Nesil iPad Lansmanı Ekim’de Gerçekleştirilecek

iPad Pro M2 ve 10. Nesil iPad Lansmanı Ekim’de Gerçekleştirilecek

M2 işlemcili iPad Pro

Apple, yılın ilerleyen döneminde yeni nesil giriş seviyesi bir iPad’in yanı sıra, M2 işlemcili iPad Pro’nun da lansmanını gerçekleştirecek.

Apple’ın yeni etkinliğinin önümüzdeki Ekim ayında düzenlenmesi bekleniyor. Şirketin Eylül ayında ise iPhone 14 serisini piyasaya sürmesi beklenmekte. Şirket, iPhone 14 lansman etkinliğinin ardından, dünya çapında yeni iPad modellerinin lansmanı için başka bir Apple etkinliğine de ev sahipliği yapabilir. iPad 10. nesil olarak adlandırılan giriş seviyesi bir iPad’in piyasaya sürülmesiyle Apple’ın iPad serisini yenileyeceği belirtiliyor. Yayınlanan bir rapora göre şirket aynı etkinlikte M2 çipli yeni bir iPad Pro modelini de piyasaya sürecek.

Raporda ayrıca lansman öncesinde iPad’in temel özellikleri de sıralanıyor. Konuyla ilgili sızan ayrıntılar, giriş seviyesi iPad’in 5G ağ desteğine sahip bir A14 Bionic çipe sahip olacağını iddia eden Naver tarafından ortaya atılmış. Bahsi geçen çip modeli iPhone 12 serisinde de kullanılmıştı.

Daha önce 2022 model iPad’in CAD görselleri ortaya çıkmıştı. Bu görseller telefonun tek kamera ve LED flaş için iPhone X benzeri hap şeklinde bir kamera modülü tasarımına sahip olduğunu gösteriyordu. Cihazın arka panelinde Apple logosu da yer almakta. iPad ayrıca düz bir çerçeve tasarımına sahip olacak. Telefonun ön yüzündeki ekran, eski modele kıyasla biraz daha büyük boyutta olacak. Apple, düşük bütçeli iPad’in alt kısmındaki Ana Ekran düğmesinde Touch ID özelliğini sunmaya devam ediyor. Bununla birlikte ön kameranın üst çerçeveye yerleştirilmesi planlanıyor.

Söylentilere göre uygun fiyatlı iPad ayrıca bir USB Type-C bağlantı noktası ile gelecek. Cihazda 3,5 mm kulaklık girişi ise yer almayacak. iPad aynı zamanda daha büyük bir 10,5 inç ya da 10,9 inç ekrana da sahip olabilir.

Apple, giriş seviyesi iPad’in yanı sıra premium iPad Pro 2 modelini de piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu yılın başlarında tanıtılan Apple M2 çipi, Apple MacBook Air M2 ve MacBook Pro M2 modellerinde de bulunuyor. M2 çipe sahip olacak iPad Pro 2 modeli, yüzde 18 CPU kazanımı ve yüzde 35’e varan GPU iyileştirmeleriyle birlikte geliyor. Yayınlanan raporda cihazın ekran boyutu hakkında herhangi bir ayrıntıya ise yer verilmemiş.

Apple geçmişte 11 inç ve 12,9 inç ekranlı iPad Pro modellerini piyasaya sürmüştü. Yaklaşan 11 inçlik model mini LED ekrana sahip olabilir. Yeni iPad’lerle ilgili daha fazla detayın çok yakında çevrimiçi olarak ortaya çıkmasının beklendiğini de belirtelim.