Anasayfa Haber Google, WearOS Kamera Uygulaması İçin İyileştirme Güncellemesi Yayınladı

Google, WearOS Kamera Uygulaması İçin İyileştirme Güncellemesi Yayınladı

Google, Wear OS işletim sisteminde kamera uygulamasının iyileştirilmesi adına büyük bir güncellemeyi kullanıma sundu.

Google’ın hem Android hem de Wear OS üzerindeki Kamera uygulamaları için güncellemeler yayınlamaya başladığı bildiriliyor. Google’ın Pixel cihazları için geliştirdiği Kamera uygulaması küçük güncellemeler alırken, Pixel cihaz sahipleri için bir uzaktan kumanda işlevi gören Wear OS uygulaması da bazı büyük güncellemeler alıyor. Ayrıca yeni sürümdeki uygulama önceki sürüme göre tamamen farklı bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Wear OS’deki kamera uygulamasının bir süredir güncellenmesi bekleniyordu. Şirketin önümüzdeki aylarda yeni Wear OS ile çalışacak Pixel Watch’u da piyasaya süreceğine de kesin gözüyle bakılıyor.

Google Kamera uygulaması şimdi 8.6 sürümüne güncellenmiş durumda ve 9to5Google tarafından yayınlanan bir rapora göre, güncelleme Google Play Store üzerinden indirilebiliyor. Uygulama, yeni Material You yönergelerini göz önünde bulundurarak tamamen yeniden tasarlanmış ve eski Android Wear dönemi tasarımına bağlı kalan önceki sürüme (8.1) kıyasla canlı ve yeni bir görünüme kavuşmuş.

Wear OS ve Tizen birleşiyor

Yeni tasarım ile üst kısımda hap şeklinde bir düğmenin içinde bir hamburger simgesi yer alıyor ve bu simgeye dokunulduğunda genişleyerek kamera ve zamanlayıcı seçenekleri ortaya çıkıyor. Deklanşör düğmesi artık alta taşınmışken, yakınlaştırma kontrolleri ise bir kaydırıcı şeklinde sağ tarafta konumlandırılmış. Rapora göre, arayüz hala sorunlu, bununla birlikte uygulamayı uzaktan kumanda olarak kullanırken canlı önizlemeler önceki sürüme göre daha bulanık görünüyor.

Google Kamera uygulaması Wear OS üzerinde de tasarımsal bir revizyona tabi tutulurken, arama devi Pixel akıllı telefonlarda bulunan Android uygulaması için de bir güncelleme yayınladı. 9to5Google tarafından yayınlanan bir başka rapora göre, kamera arayüzünün Modlar sekmesindeki ek modların bir baloncuk halinde gruplandırılmasıyla kullanıcı arayüzünde küçük bir değişiklik yapılmış.

Bunun dışında daha büyük bir güncelleme de video kaydı sırasında arka kamera için konuşma geliştirme modunun kullanıma sunulması. Bahsi geçen mod daha önce yalnızca Pixel 6, 6 Pro ve 6A akıllı telefonların ön kameralarında mevcuttu ve 1080p’de 30 FPS’de selfie videoları kaydederken ortam gürültüsünü (rüzgar, trafik ve kalabalık) filtrelemeye yarıyordu.

Google’ın Kamera uygulamasını Wear OS üzerinde güncellediğini görmek güzel olsa da, tüm gözler şirketin Pixel 6a akıllı telefonla birlikte son Google I/O’da tanıttığı yaklaşmakta olan Pixel Watch akıllı saat üzerinde. Cihazın piyasaya sürüldüğünde Wear OS platformunda çalışması ve fiziksel aktivitelerin takibi için Fitbit entegrasyonuyla birlikte gelmesi bekleniyor. Akıllı saat, kavisli cam korumalı dairesel bir ekrana ve paslanmaz çelik bir kasaya sahip olacak. Google Asistan, Google Haritalar ve Google Cüzdan özellikleri de akıllı saatte yer alacak. Saat, aynı zamanda uyumlu akıllı ev cihazları için bir uzaktan kumanda olarak da kullanılabilecek.