Anasayfa Makale Twitter “Otomatikleştirildi” Nedir?

Twitter “Otomatikleştirildi” Nedir?

Twitter Otomatikleştirildi

Twitter, yeni bot otomasyon gereksinimini kullanıma sundu. Bu gereksinimin kullanıma sunulmasıyla, Otomatikleştirildi etiketine sahip Twitter hesapları gerçek kişiler tarafından yazılmamış Tweet’leri otomatik olarak paylaşabiliyor.

Örneğin hava durumu, stok bilgisi veya kripto borsası güncellemelerini paylaşmak için Twitter arayüzünü kullanan bir bot tasarladıysanız, otomasyon sistemi ile bot hesabı “Otomatikleştirildi” olarak tanımlanabiliyor.

Twitter "Otomatikleştirildi" nedir?

Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz üzere, Local Weather News hesabı yeni otomasyon etiketine sahip. Twitter ayarları üzerinden etiketi etkinleştirebilir ve gerçek kişi hesabınız ile bot hesabınızı bağlayabilirsiniz.

Twitter, neden Otomatikleştirildi etiketine gereksinim duyuyor?

Twitter, iyi ve kötü olan botları tespit etmeye çalışıyor. Rahatsız edici botlardan tutun yanlış bilgi paylaşımında bulunan kötü botlar mevcut. Twitter bunların etkisini azaltmak istiyor. Ayrıca kendisini açıkça beyan eden ve gerçek bir kişinin hesabına bağlı olan botlar, kullanıcılar tarafından daha hoş karşılanıyor.

Twitter sözcüsü, Twitter’daki bot hesaplarını henüz denetlemeyeceklerini; bir hesabın kural ihlalinde bulunup bulunmadığına kullanıcılardan gelen raporlamalara göre karar vereceklerini belirtti. Bu durum gelecekte değişebilir.

Eğer otomatik Tweet paylaşımı yapan bir bota sahipseniz, Otomatikleştirildi etiketini almanızı öneriyoruz. Diğer türlü, Twitter kurallarına tabi oluyorsunuz ve bu da hesabınızın askıya alınmasına neden olacaktır.

Otomatikleştirildi etiketi nasıl etkinleştirilir?

  1. Hesabınıza giriş yapın.
  2. Ayarlar ve gizlilik menüsünden Hesabın seçeneği seçin ve Hesap bilgileri kısmına girin.
  3. Hesap bilgileri kısmından Otomasyon seçeneğine tıklayın. Gelen bilgilendirme penceresinde Anladım butonuna basın.
  4. Hesap otomasyonu ayarla seçeneğine tıklayın ve gerçek Twitter hesabınızın bilgilerini girin.
  5. Bu aşamaları tamamladıktan sonra, etiketin hesabınıza uygulandığına dair bir onay penceresiyle karşılaşacaksınız.

Etiketi devre dışı bırakmak isterseniz, aynı menüdeki hesap otomasyonunu devre dışı bırakma butonuna tıklayabilirsiniz.