Anasayfa Haber Apple Music Beta Android Sürümü Güncellendi

Apple Music Beta Android Sürümü Güncellendi

Apple AI Music

Apple Music uygulamasının Android beta sürümü, iOS 16 özellikleri ve Apple Classical uygulamasına ait referanslar ile güncellendi.

Apple’ın iPhone etkinliğini önümüzdeki ay içerisinde düzenleyeceği belirtiliyor. Etkinliğin ana konusu şüphesiz yeni iPhone’ların duyurulması olacak, ancak pek çok kişi Apple’ın iOS 16’ya ne tür son dokunuşlar getireceğini görmek için de sabırsızlanıyor. Bununla birlikte, Apple Music Android beta sürümünün yakın zamanda güncellendiği ve iOS 16’da test edilen mevcut beta sürümüyle uyumlu yeni özellikler sunduğu belirtiliyor. Bunun yanı sıra, kodlar incelendiğinde, henüz halka açılmamış bir uygulamaya da atıfta bulunulduğu görülüyor.

Ortaya çıkarılan ilk özellik, bir sanatçıyı “Favori Sanatçılar” listesine ekleyebilme özelliği. Yeni özellik, sanatçının sayfasına giderek ve sağ üst köşedeki yıldıza dokunarak kullanılabilecek. Kullanıcıların bu işlemi yaptıktan sonra uygulama tarafından daha iyi öneriler alacağı belirtiliyor. Sanatçının yeni bir albümü veya single şarkısı çıktığında da kullanıcı bilgilendirilecek. Bunların yanı sıra, artık oynatma listeleri albüm, sanatçı, başlık ve çıkış tarihine göre sıralanabiliyor.

Apple Music Android

9to5Google’daki çalışanlar uygulamadaki dosyaları açıp kodlara baktıklarında Apple Music uygulamasının Google Play Store’a yüklenen beta sürümünde ilginç bir bilgi keşfetmiş. Yeni güncelleme “Apple Classical” uygulamasına atıfta bulunuyor. Apple’ın Primephonic’i satın almasından sonra ortaya çıkan bu isim bir süredir gündemdeydi. Satın almadan bu yana, Apple’ın klasik müziğe adanmış bağımsız bir uygulama başlatacağına dair söylentiler de mevcut. Elbette, Apple Classical tamamen başka bir proje de olabilir, ancak bunu hayata geçene kadar bilmemiz mümkün değil.

Apple’ın önümüzdeki günlerde Apple Watch Series 8 ile birlikte iPhone 14’ün dört versiyonunu piyasaya sürmesi bekleniyor. Ayrıca yeni bir üst düzey Apple Watch’un piyasaya sürülme olasılığı da var. Tüm bu donanımlarla birlikte şirket iOS 16’yı da kullanıma sunacak. Şansımız var ki, Apple’ın bir sonraki etkinliğini 7 Eylül’de düzenleyeceği söylentileri nedeniyle uzun süre beklememiz gerekmeyecek.