Anasayfa Haber Güncellendi: Amazon, Electronic Arts’ı Satın Almaya Hazırlanıyor

Güncellendi: Amazon, Electronic Arts’ı Satın Almaya Hazırlanıyor

Amazon, Electronic Arts'ı Satın Almaya Hazırlanıyor

İsveç merkezli medya kuruluşu GLHF, Amazon’un Apex Legends, FIFA serisi, Madden ve daha birçok oyunun geliştiricisi konumunda olan Electronic Arts’ı (EA) satın almak için resmi bir teklifte bulunduğunu iddia etti.

Geçtiğimiz aylarda Apple ve Disney’in de aralarında bulunduğu şirketlerin zaten Electronic Arts üzerinde bir ilgisi olduğunu belirtmiştik. Ancak Amazon, bu iki şirket dışında ilk resmi hamleyi yapan taraf olacak gibi duruyor.

Amazon son dönemlerde Prime Video özelinde birçok atılım yaptı. The Witcher ve Arcane gibi yapımların Netflix üzerindeki başarısı, Amazon’un da benzer hamlelere yönelmesini zorunlu kıldı. Şirket, EA’i satın alarak özellikle Mass Effect, Dragon Age ve Dead Space gibi yapımların dizi ve film serileri üzerine durabilir.

electronic arts

Büyük oyun yapım şirketlerinin el değiştirmesi ve büyük teknoloji şirketlerinin en büyük şirketler arasında olması, Microsoft’un Bethesda’yı 7.5 milyar dolara satın alması sonrasında patlama gösterdi.

Haberin kaynağı olan GLHF ve diğer medya kuruluşları, resmi satın alma girişimiyle ilgili duyurunun bugünden itibaren yapılabileceğini belirtiyor. Son olarak satın alma işleminin EA’in tamamını mı yoksa bir kısmını mı içerdiğini resmi açıklama sonrası öğreneceğimizi belirtelim.

Güncelleme;

CNBC muhabiri David Faber, kaynaklarından aldığı bilgiye göre Amazon’un EA için herhangi bir satın alım teklifi yapmayacağını duyurdu.