Anasayfa Haber Siparişlere Yetişemeyen NVIDIA, Bu Kez Stok Fazlasıyla Karşı Karşıya

Siparişlere Yetişemeyen NVIDIA, Bu Kez Stok Fazlasıyla Karşı Karşıya

Bir yıl öncesine kadar bir AMD veya NVIDIA ekran kartını hedeflenen perakende fiyatından satın almak neredeyse imkansızdı. Özellikle NVIDIA markalı kartlara büyük bir talep vardı ve şirket siparişlere yetişemiyordu. Yeşil dev şimdi tam tersi bir sorunla karşı karşıya.

CEO Jensen Huang, mali kazanç çağrısı sırasında şirketin yeni nesil RTX 4000 duyurusundan önce RTX 3000 serisi GPU’ların “fazla envanteri” ile uğraştığını söyledi. NVIDIA CEO’su, bu durumla başa çıkmak için ekran kartı ve dizüstü bilgisayar üreticilerine sattığı GPU sayılarını azaltacak. Böylelikle şirketler de fazla stoklardan kurtulmuş olacak.

Huang ayrıca NVIDIA’nın “gelecek nesil ürünlere hazırlanmak için mevcut ürünlerde fiyatlandırmayı değiştirmek için programlar oluşturduğunu” söyledi. Bu da şirketin yeni nesil GPU’lara yer açmak için mevcut nesilde fiyatları düşüreceği anlamına geliyor. Fiyat indirimlerinin bir şekilde son tüketiciye yansımasını bekliyoruz, ancak bu süreç NVIDIA’nın ortaklarına bağlı olacak.

NVIDIA, Eylül ayındaki bir etkinlikle birlikte RTX 4000 serisi ekran kartları hakkında yeni bilgiler sunmaya hazırlanıyor. Hatta kapsamlı bir duyuru görme ihtimalimiz de var. Yeşil takım ayrıca yeni nesil “Ada Lovelace” kartların yıl sonuna kadar piyasada olacağını söylüyor. NVIDIA’nın yanı sıra, AMD de RDNA 3 mimarili RX 7000 ekran kartlarıyla rekabeti ateşlemek için gün sayıyor.