Anasayfa Haber Windows 11 Dosya Gezgini Sekme Özelliği 22H2 ile Sunulmayabilir

Windows 11 Dosya Gezgini Sekme Özelliği 22H2 ile Sunulmayabilir

Yılın erken saatlerinde Windows 11 Dosya Gezgini için sekme özelliğinin geleceğini konuşmuştuk. ‘Sekmeler (Tabs)’ özelliği aslında Windows Insider programına ulaştı ve halen çeşitli testler yapılıyor. Çoğu Windows 11 kullanıcısı ise özelliği denemek için bekliyor.

Sekme entegrasyonu birden çok klasör ve dizin üzerinde kolayca çalışmanıza izin verecek. Dosya Gezgini’nin yeni ana sayfa görünümü ise OneDrive’daki belgeler ve resimler de dahil olmak üzere son kullandığınız dosyaları görüntülemenize olanak tanıyor.

Raporlarda yeni özelliğin Eylül 2022’nin son haftasında geleceği belirtiliyordu. Ancak son duruma bakılırsa bir gecikme yaşanacak. Microsoft, Windows Insider Programındaki herkese ‘Sekmeler’ desteğini sunmaya başladı. Ancak üretim kanalındaki herhangi bir kullanıcıya resmi olarak bir şey ulaşmadı.

Aslında Windows 11 22H2‘nin RTM yapısında şu anda sekme desteği yok. Görünüşe göre Microsoft, 22H2’yi (Windows 11 2022 Güncellemesi olarak adlandırılabilir) Eylül ayında yayınladıktan sonra toplu güncellemeler aracılığıyla Dosya Gezgini sekme desteğini sunmayı planlıyor. Bu da entegrasyonun daha sonraki bir tarihte, muhtemelen Ekim veya Kasım’da geleceği anlamına geliyor.