Anasayfa Haber Radeon RX 7000 Ekran Kartı İlk Kez Göründü

Radeon RX 7000 Ekran Kartı İlk Kez Göründü

AMD’nin Ryzen 7000 etkinliğine ilişkin tüm detayları bu makalemizde bir araya getirmiştik. Yeni nesil işlemciler hem performans hem enerji verimliliği konusunda gerçekten iddialı geliyor. Şirket etkinlik sırasında özellikle CPU cephesine odaklansa da yaklaşan GPU’larını da unutmadı.

Hem Intel hem de NVIDIA ile rekabet eden kırmızı takım, önceki nesle göre watt başına %50 performans kazancı sunan Radeon RX 7000 serisi ile sahneye çıkmaya hazırlanıyor. AMD CEO’su Lisa Su, yeni GPU mimarisinin RDNA 2’ye kıyasla watt başına yüzde 50’lik bir performans artışı sunacağına dair önceki iddiaları yeniden doğruladı. Bununla birlikte, sunum sırasında en az bir Radeon 7000 ekran kartının çalıştığını, testlerin sürdüğünü ve performansın “kesinlikle harika olduğunu” söyledi.

Görseli arka plana yansıtılan referans tasarım ekran kartı, tamamen siyah renk şeması ile mevcut amiral gemisi Radeon RX 6950XT’ye benzer görünüyor. Sunum sırasında bir model ismi verilmedi, ancak üçlü fan tasarımı ve kartın kalınlığı bunun üst düzey bir kart olacağını gösteriyor. Belki de Radeon RX 7900 XT modeline bakıyoruz. İlave olarak, CEO Lisa su, RDNA 3 duyurusunun 2022 yılında gerçekleşeceğini bir kez daha doğruladı.