Anasayfa Haber Valve, Yeni Nesil Steam Deck 2 Oyun Konsolu İçin İpucu Verdi

Valve, Yeni Nesil Steam Deck 2 Oyun Konsolu İçin İpucu Verdi

Valve, Steam Deck hakkında yayınladığı yeni çevrimiçi kitapçıkla birlikte taşınabilir PC meraklıları için heyecan yarattı. 52 sayfalık kılavuzda Steam Deck‘in tanıtımına ilişkin birçok detay var. En önemli detaya gelirsek, yeni nesil bir Steam Deck oyun konsolunun (belki Steam Deck 2) yolda olabileceğine dair üstü kapalı kelimeler görüyoruz.

Steam Deck gerçekten büyük bir ilgi gördü. Donanım meraklıları ve oyuncular genellikle bir şeyin ilk sürümüne karşı oldukça temkinlidir. Bu nedenle Steam Deck 2 gibi bir cihazın çıkışı yine büyük bir ses getirecektir.

Steam Deck kitapçığının en son sayfasında, avuç içi cihazların ve SteamOS’un geleceği için bazı cümleler yer alıyor:

Gelecek: daha fazla Steam Deck, daha fazla SteamOS.

Bu sonuç bölümü, Steam Deck 2 ya da adı ne olursa olsun yeni bir sürümün geleceğini açıkça ortaya koyuyor. Ayrıca SteamOS işletim sisteminin büyük sürümleri için sinyaller de verilmiş. Valve, tüm bu senaryoların gerçekleştiğini varsayarsak, geçmiş donanım hatalarından sonra daha iyi bir deneyim sunmak üzere hazırlıklar yapıyor olabilir.

Valve’in genel bir SteamOS dağıtımı hazırlamak için çalıştığını zaten biliyoruz. Böylece masaüstü veya dizüstü bilgisayarı olan herkes bu oyun odaklı işletim sisteminin en son sürümünü kullanabilecek. Şirketin bu girişimi yeniden onayladığını görmek güzel zira planlar arasında ön sıralarda olduğunu anlayabiliyoruz.