Anasayfa Haber Lenovo, 1080p Çözünürlük Sunan Akıllı Gözlük Hazırlığında: Glasses T1

Lenovo, 1080p Çözünürlük Sunan Akıllı Gözlük Hazırlığında: Glasses T1

Lenovo, ikinci bir ekran görevi gören Glasses T1 isimli akıllı gözlüğüyle birlikte telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar için özel bir görüntüleme deneyimi sunmayı amaçlıyor. Daha önce Meta ve Apple gibi bazı şirketlerin akıllı gözlükler üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Görünüşe göre bu sektöre Lenovo da adım atıyor.

Glasses T1, uzaktan bakıldığında bir güneş gözlüğü gibi görünüyor. Ancak biraz daha kaba bir yapıya sahip ve üzerinde bir USB-C bağlantı noktası yer alıyor. Lenovo değiştirilebilir burun klipsleri de sunacak. Ayrıca numaralı lensleri takmak için bir çerçeve de var fakat lensleri doğru şekilde kesmek için bir gözlükçü bulmanız gerekecek.

Lenovo, Glasses T1’in Windows, Android ve macOS çalıştıran USB-C cihazlarının yanı sıra iOS cihazlarıyla çalışacağını söylüyor. Lightning konnektörlü cihazlar ise bir adaptöre ihtiyaç duyacak. Teknik özellik sayfasında özellikle uyumlu cihazlardan da bahsedilmiş: Moto Edge S, iPhone 12, iPhone 13 ve Samsung Galaxy S 21’in yanı sıra Lenovo ThinkPad, ThinkBook, Yoga ve Legion markalı bilgisayarlar.

Lenovo Glasses T1

Akıllı gözlükler, göz başına 1920 x 1080 çözünürlük sunan Micro OLED ekran teknolojisini kullanıyor. Ek olarak dahili hoparlörler bulunduğunu da belirtelim. Android telefonlar, üretici şirketlere bağlı olarak farklı çalışacak. Motorola markalı akıllı telefonlar Ready For yazılımını kullanacak, Samsung’un telefonları ise Dex ile birlikte çalışacak.

Lenovo Glasses T1 akıllı gözlükler 2022’nin sonlarında Çin’de (Lenovo Yoga Glasses takma adıyla) piyasaya sürülecek ve 2023’te farklı pazarlara ulaşacak. Herhangi bir fiyatlandırma açıklanmadı. Bir Lenovo temsilcisi bu ürünün 600 dolara kadar ulaşabileceğini söyledi, ancak henüz hiçbir şey kesinleşmedi.