Anasayfa Haber AMD FSR 2.1 Teknolojisi Duyuruldu

AMD FSR 2.1 Teknolojisi Duyuruldu

AMD, Mart ayında Fidelity FX Super Resolution 2.0 (FSR 2.0) teknolojisini tanıtarak önemli bir adım atmıştı. Güncel duyurulara bakarsak kırmızı takım yükseltme teknolojileri üzerinde çalışmaya devam ediyor. FSR teknolojisi yeni bir güncellemeyle birlikte 2.1 sürümüne yükseldi. Üstelik FSR 2.1 şimdiden Farming Simulator 2022’ye uygulanmış durumda.

FSR 2.1 ile algoritmada bazı geliştirmeler yapıldı, ancak ancak FSR 2 API değişmediği için geliştiriciler açısından büyük bir değişiklik olmasını beklemiyoruz. Yeni sürümle birlikte görseller aslına daha uygun şekilde görüntülenecek. AMD ayrıca dikkatli bakıldığında görülebilen çeşitli artefaktları giderdiğini belirtmiş.

AMD, FSR 2.1 ile yapılan iyileştirmeleri vurgulayan bir video sunumu hazırladı. FSR 2.1 güncellemesine ilişkin tüm geliştirmeleri aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz.

Değişim Etki
Kilitli pikselleri azaltmak için kullanılan hareket vektörü sapması. Böylelikle temel piksel renkleriyle eşleşmeyen hareket vektörleri ile gölgelenme sorunları hafifleyecek.
Çözülme mantığı artık nesneler arasında yalnızca küçük derinlik ayrımı olan alanlardaki bozulmaları algılayabiliyor. Bazı çözülme olaylarında gölgelenme sorunları hafifleyecek ve yükseltme kalitesi iyileşecek.
Bazı yarı hassas hesaplamaları tam kesinliğe dönüştürerek iyileştirilmiş çıktı kalitesi. Üretilen yükseltilmiş görüntünün genel renk aralığı ve geçici kararlılığı iyileşecek.
Reactive Mask güncellemeleri:

  • Tepkiselliğin yükseltilmiş çıktının ilgili olmayan alanlarına genişlemesini önlemek için genişletme artık giriş renklerine dayanmakta.
    · Artık tam veri aralığı [0.0, 1.0] kullanılmakta.
Parçacık gibi şeffaf geometrideki gölgelenme sorunları hafifleyecek.
Composition ve Transparency Mask güncellemeleri:

  • Büyütülmüş çıktının ilgili olmayan alanlarına kilit azalmasının genişlemesini önlemek için genişletme artık giriş renklerine dayanmakta.
Temel piksel renkleriyle eşleşmeyen hareket vektörleri ile gölgelenme sorunları hafifleyecek.