Anasayfa Haber DDR5 RAM Fiyatlarının Hızla Düşmesi Bekleniyor

DDR5 RAM Fiyatlarının Hızla Düşmesi Bekleniyor

DigiTimes Asia tarafından hazırlanan rapora göre DDR5 bellek fiyatları 2022’nin ikinci yarısında gerilemeye devam edecek. Daha da iyisi, fiyatlar 2023’te düşüşünü sürdürecek. Raporda DDR5 sözleşme fiyatlarının Temmuz ayında %20 düştüğü bildiriliyor. Bununla birlikte, çip üreticilerinin giriş seviyeye hitap eden DDR5 envanterini “boşaltmaya başladığı” vurgulanıyor.

DigiTimes, fiyatların 2022’nin ikinci yarısında hızla düşeceğini ve 2023’te “tatlı noktaya” ulaşacağını söylüyor. Böylelikle artık DDR5’in benimsenme oranı da artacak. DDR5’in tatlı nokta fiyatlandırmasıyla ilgili herhangi bir rakam verilmemiş, ancak aynı olmasa da DDR4 fiyatlarına yakın olmasını bekliyoruz. Hatta kısa süre önce DDR4 ve DDR5 fiyatlarının giderek birbirine yaklaştığına dair ayrı bir haber paylaşmıştık. Özetle tüm raporlar DDR5 RAM fiyatlarının düşeceğine işaret ediyor.

DDR5 fiyatlandırmasının zamanlaması bundan daha iyi olamazdı. Yeni teknolojiye geçmek isteyen, AMD Ryzen 7000 ve Intel Raptor Lake tabanlı sistem toplamak isteyenler de artık çekinmeden yeni bellekleri satın alabilecek. Intel, Alder Lake ile neredeyse bir yıldır DDR5 desteği sunuyordu. Ancak fiyatlandırma sorunları nedeniyle kullanıcı tabanının çoğu DDR5’e geçmek yerine DDR4’te kalmayı tercih etti.

Referans olarak, sadece dokuz ay önce DDR5 fiyatlandırması bugünkü fiyatların en az iki katıydı. Üst düzey kitler ise 800-900 dolara kadar çıkıyordu. Nihayet iyi haberler gelmeye başladı. Fiyatlar bu yılın son aylarıyla birlikte önümüzdeki yıl düşmeye devam edecek.