Anasayfa Haber tvOS 16 Çıktı! İşte Yenilikleri

tvOS 16 Çıktı! İşte Yenilikleri

tvOS 16 Yenilikleri

Apple tarafından Apple TV 4K ve Apple TV HD modelleri için en yeni tvOS işletim sistemi yayınlandı. Peki, tvOS 16 yenilikleri neler?

tvOS 16 Yenilikleri

Apple TV‌ yazılım güncellemeleri, iPhone, iPad ve Mac gibi diğer platformlar için yapılan güncellemelerden daha küçük ölçekli olsa da tvOS 16’da bilinmesi gereken birkaç yeni özellik bulunuyor.

Güncelleme, Nintendo Joy-Cons ve Nintendo Pro Controller için oyun denetleyicisi desteğini beraberinde getiriyor.

tvOS 16, geliştiricilerin ‌Apple TV‌ uygulamalarını ‌iPhone‌, ‌iPad‌ ve Apple Watch uygulamalarıyla entegre ederek ‌Apple TV‌ üzerindeki yeni deneyimlerin kilidini açmasını sağlayan bir özellik olan cihazlar arası bağlantı getiriyor.

Çok kullanıcılı profiller, paylaşılan bir anahtarlık kullanılarak iyileştirilmiş durumda. Bu, kullanıcıların bir Apple TV uygulamasını başlatırken oturum açmaları ve profillerini seçmeleri gerekmediği anlamına geliyor.

tvOS 16 Nasıl Yüklenir?

tvOS 16 güncellemesi, ‌‌‌‌Apple TV‌‌‌‌ üzerindeki Ayarlar uygulaması aracılığıyla Sistem > Yazılım Güncellemesi’ne giderek kablosuz olarak indirilebilir. Otomatik yazılım güncellemeleri açık olan ‌‌‌‌Apple TV‌‌‌‌ sahipleri, otomatik olarak ‌tvOS 16’ya yükseltilecek.