Anasayfa Haber Microsoft, ‘Behavior:Win32/Hive.ZY’ Hatası İçin Yama Yayınladı

Microsoft, ‘Behavior:Win32/Hive.ZY’ Hatası İçin Yama Yayınladı

Microsoft Defender Kaldırmak

Bir Microsoft yetkilisi, bazı uygulamaların Windows Defender tarafından “tehdit” olarak algılandığını gösteren hata raporlarını doğruladı. Bu hata nedeniyle Google Chrome, Chromium Edge ve Discord gibi popüler uygulamalar da tehdit olarak algılanıyordu. Neyse ki şirket sonrasında bir düzeltme güncellemesi yayınlayarak sorunu çözüme kavuşturdu.

Bazıları milyonlarca kişi tarafından kullanılan bu uygulamalar, Windows’un yerleşik antivirüs yazılımı tarafından “Behavior:Win32/Hive.ZY” olarak algılanıyor. Microsoft’un güvenlik portalına göre, Behavior:Win32/Hive.ZY olarak algılanan dosyalar şüpheli davranışa sahip bir tehdit.

Uyarı bildirimleri Defender sürüm 1.373.1508.0 ile eklenmiş. Uygulamanız aşağıdaki yazılımlar tarafından kötü amaçlı olarak işaretlenirse şaşırmayın:

  • Windows 10, Windows 11 ve Windows 8.1 için Microsoft Defender Antivirus.
  • Windows 7 ve Windows Vista için Microsoft Security Essentials.
  • Microsoft Safety Scanner.

Çeşitli raporlarda hem Windows 10 hem de Windows 11 işletim sistemlerinin bu durumdan etkilendiği belirtilmiş. Ayrıca uygulama arka planda çalışmaya devam ettiği sürece hata zamanla tekrar kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Microsoft, “Behavior:Win32/Hive.ZY” İçin Yama Yayınladı

Düzeltme 1.373.1537.0 sürümüyle kullanıma sunuluyor. Behavior:Win32/Hive.ZY sorununu düzeltmek için şu adımları izleyin:

  • Windows Arama bölmesine ‘Windows Güvenliği’ yazarak arama yapın.
  • Virüs ve Tehdit korumasına gidin.
  • Güncellemeleri kontrol edin ve yeni bir güncelleme varsa yapın.
  • Güncellemeleri kontrol ettiğinizde güncellemeyi görmüyorsanız, düzeltmeyi aşağıdaki bağlantılardan manuel olarak da indirebilirsiniz: