Anasayfa Haber iPhone 14 Pro Modelleri USB 2.0 ile Geliyor

iPhone 14 Pro Modelleri USB 2.0 ile Geliyor

iPhone 14 Pro USB 2.0

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinin halen USB 2.0 hızları ile sınırlı olduğu ortaya çıktı. Yeni iPhone 14 Pro modelleri yeni 48 MP kamerayla ProRAW fotoğrafları çekebildiğinden ve bunların boyutları daha fazla olduğundan düşük veri aktarım hızları tabii ki bazı kullanıcılar için sıkıntı yaratacak.

Apple’a göre 48 MP ProRAW fotoğrafların her biri 75 MB’a kadar yer kaplayabilir veya daha da büyük olabilir. ProRAW fotoğrafları, editörlere standart formatlara kıyasla veriler açısından daha fazla seçenek sunuyor. Büyük görüntü boyutuna rağmen, iPhone 14 Pro modellerinde bulunan Lightning konektörünün USB 2.0 hızlarıyla sınırlı olduğu artık doğrulandı. Bu, USB 2.0’ın 480 Mbps’ye kadar veri aktarabileceği anlamına geliyor.

Kamera bölümündeki büyük güncellemelere rağmen maalesef iPhone 14 Pro, USB 3.0 hızlarını sunmuyor. iPad Pro ise 2015 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana 5 Gbps hızında veri aktarabilen USB 3.0 hızlarını sundu ancak bu özelliği iPhone’a getirmemeyi uygun gördü.

Apple, bir Mac veya diğer Apple aygıtlarında ProRAW dosyalarına tam çözünürlükte erişmek veya fotoğrafları bir iPhone’dan AirDrop kullanarak kablosuz olarak aktarmak için iCloud Fotoğrafları’nın kullanılmasını öneriyor.

Apple’ın gelecek yıl iPhone 15 modellerinde USB 3.0 kullanacağı söylentileri olduğunu da hatırlatalım.