Anasayfa Haber App Store Fiyatları Avrupa’da Artıyor

App Store Fiyatları Avrupa’da Artıyor

App Store Fiyatları

Apple tarafından yapılan duyuruya göre 5 Ekim tarihinden itibaren App Store uygulama ve uygulama için satın alma fiyatları Euro kullanan tüm ülke ve bölgelerde artış gösterecek. Bu fiyat artışına sebep olarak Euro’nun Dolar karşısındaki zayıflığı gösteriliyor.

Apple’a göre, Şili, Mısır, Japonya, Malezya, Pakistan, Polonya, Güney Kore, İsveç ve Vietnam’da da uygulama ve uygulama içi satın alma fiyatları artacak. Bu artıştan bizim de eninde sonunda etkileneceğimize kesin gözüyle bakabiliriz.

Apple, geliştiricilere uygulamalarını fiyatlandırabilecekleri önceden ayarlanmış katmanlar sağlıyor ve bu katmanlar önümüzdeki ay Euro için artacak. Örneğin, Apple’a göre birinci kademe 0.99 Euro’dan 1.19 Euro’ya yükselirken, maksimum seviye 999 Euro’dan 1.199 Euro’ya yükselecek.

Apple, dünya genelinde App Store fiyat katmanlarını periyodik olarak ayarlıyor. Bazı geliştiriciler, artışları ayarlamak için uygulamalarının fiyat katmanını ayarlayabilir. Otomatik yenilenebilir abonelikler ise fiyat artışlarından etkilenmeyecek.