Anasayfa Haber Apple, Sorunları Düzeltecek Bir iOS 16 Güncellemesi Yayınlayacak

Apple, Sorunları Düzeltecek Bir iOS 16 Güncellemesi Yayınlayacak

iOS 16 Güncellemesi

Apple tarafından iOS 16 ile yaşanan sorunları düzeltecek bir güncellemenin planlandığı ortaya çıktı. iOS 16, uygulamaların diğer uygulamalardan metin yapıştırmak için iPhone’larının panosuna erişmeden önce bir kullanıcının iznini almasını gerektiren yeni bir gizlilik özelliği sundu. Öte yandan, bazı kullanıcılar istemin aşırı görünmesine neden olan bir sorunla karşılaştı.

The Wall Street Journal‘a göre Apple, bu sorunu önümüzdeki hafta yayınlanacak bir yazılım güncellemesinde ele almayı planlıyor. Ek olarak, yazılım güncellemesinin başka bir iPhone’dan veri aktarımının ardından bazı iPhone 14 Pro modellerinin donmasıyla ilgili bir sorunu da çözeceği belirtiliyor. Bir Apple sözcüsü, güncellemenin Snapchat, TikTok ve Instagram gibi üçüncü taraf kamera özellikli uygulamalarda bazı iPhone 14 Pro modellerinde arka kameranın titremesine neden olan bir sorunuiPhone 14 Pro modellerinde arka kameranın titremesine neden olan bir sorunu çözeceğini de doğruladı.

Apple, yaklaşmakta olan yazılım güncellemesi için bir sürüm numarası sağlamadı. Bu sürüm numarasının büyük olasılıkla iOS 16.0.2 olması bekleniyor.