Anasayfa Haber Intel, İtalya’da Çip Fabrikası Kurmak İçin Sona Yaklaştı

Intel, İtalya’da Çip Fabrikası Kurmak İçin Sona Yaklaştı

Avrupa topraklarında milyarlarca dolar yatırım yapmaya hazırlanan Intel, doğrulanmamış raporlara bakılırsa İtalya‘nın Vigasio, Veneto bölgesinde bir çip fabrikası kurmak için anlaşmaya vardı. Vigasio, ilk bakışta nüfusu 7500’ün altında olan, kuzeyde yer alan küçük bir kasaba gibi görünüyor. Ancak bölgede bulunan kilit kaynaklar muhtemelen Intel’in tercihinde önemli rol oynadı.

Bu bölge Brenner otoyoluna ve demiryoluna yakın. Ayrıca Reuters‘a göre Magdeburg, Almanya ile iyi bağlantılara sahip. Intel, Avrupa’da gelişmiş bir yarı iletken paketleme ve montaj tesisi için arayış içindeydi. Kapsamlı araştırmalardan sonra listede yalnızca Vigasio ve Piedmont bölgeleri kaldı. Intel ve İtalyan hükümeti, nihayetinde Vigasio için karara vardı.

Bildiğiniz üzere İtalya’da bir seçim yapıldı ve hükümet el değiştirecek gibi görünüyor. Seçimi kazanan tarafın Intel ile yapılan anlaşmaya onay vermesi gerekecek. Çip üreticisi, tahminlere göre tam zamanlı 1.500 personel ve diğer sektörlerle birlikte toplamda 5.000 kişilik iş gücü oluşturacak. Bu bağlamda yeni hükümetin anlaşmayı devam ettirmesi kuvvetle muhtemel.

Her şey yolunda giderse, İtalya merkezli gelişmiş yarı iletken paketleme ve montaj tesisi 2025-27 yılları arasında faaliyete geçecek. Öte taraftan, Almanya (Magdeburg), İrlanda (Leixlip), Fransa ve Polonya gibi farklı Avrupa ülkelerinde çeşitli yatırımlar yapılacağını biliyoruz. Intel, önümüzdeki on yıl içinde Avrupa’da yaklaşık 80 milyar € (77.5 milyar $) yatırım yapmayı planlıyor.