Anasayfa Haber TSMC, Fiyat Artışları Konusunda Kararlı

TSMC, Fiyat Artışları Konusunda Kararlı

TSMC ve Apple, Tayvan kaynaklı endüstri kaynaklarından gelen raporlara bakılırsa önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek fiyat artışları konusunda görüşme halindeydi. The Economic Daily, TSMC’nin müşterilerini zamlar konusunda bilgilendirdiğini, ancak Apple’ın fiyat artışlarını reddettiğini bildirdi. Görünüşe göre bu görüşmelerden TSMC galip çıktı ve Cupertino devi zamları kabul etmek zorunda kaldı.

Haberlere göre TSMC, 8 inçlik wafer üretim fiyatlarını %6 oranında, 12 inçlik wafer fiyatlarını ise %3 ila %5 arasında artırmayı planlıyor. Kapasitenin yaklaşık %25’ini kullanan Apple, bildiğiniz üzere TSMC’nin en önemli müşterisi konumunda. Ancak gelen haberlere göre TSMC bu fiyat artışlarından vazgeçmemekte kararlı.

Tüm zamlardan NVIDIA da dahil olmak üzere birçok şirket etkilenecek. NVIDIA, TSMC’nin hamlelerini ve Apple ile olan ilişkileri kenardan izliyor. Tayvanlı devin bu kararlı duruşu Apple’ı kabul etmeye zorlayacak. Dolayısıyla farklı müşteriler de fiyat artışları karşısında boyun eğmek zorunda kalacak.

TSMC’nin pazarlık gücü geniş müşteri tabanından kaynaklı. Teknoloji sektörü, özellikle ekran kartları, akıllı telefonlar ve depolama aygıtları gibi yarı iletkenlere dayalı tüketici ürünlerine yönelik talebin düşmesiyle sarsıldı. Ancak TSMC’nin bazı müşterileri 2022 yılının ikinci yarısı için hala güçlü bir talep dalgasına sahip ve önümüzdeki yıla olumlu bakıyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version