Anasayfa Haber Windows 11 Kullanım Oranı %25’e Ulaştı

Windows 11 Kullanım Oranı %25’e Ulaştı

Düzenli olarak yayınlanan Steam Donanım Anketi’nin Eylül sonuçları geldi. Bu ay göze çarpan en önemli değişiklik, RTX 3060 ve RTX 3060 Mobil ekran kartlarının kullanım oranındaki artışlar oldu.

Öte yandan, Pascal mimarili GeForce GTX 1060 halen GPU tablosundaki liderliğini sürdürüyor. Aradan yıllar geçmesine ve artık eski diyebileceğimiz bir kart olmasına rağmen halen çok sayıda oyuncu tarafından kullanılıyor. GTX 1060, nesilden nesle mükemmel performans artışları sağlamıştı. Bu nedenle milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edildi.

CPU cephesine gelince, hexacore (6 çekirdekli) işlemciler son aylarda liderliğini iyice pekiştirdi diyebiliriz. Oyuncuların birçoğu halen sistemlerinde 6 çekirdekli yongalara güveniyor.

İşletim sistemi tarafında, Windows 11 kademeli yükselişini devam ettirirken %24.84’lük bir paya sahip görünüyor. Böyle devam ederse yeni işletim sistemi kısa süre içinde %25’lik dilimle önemli bir kilometre taşını kıracak.

4 Yorumlar

  1. millette para mı var 1060 ını yenilesin.. w11 ise gerçekten fiyasko şimdi illa kızan birkçaç kişi çıkar ama ben böyle garip bir sistem görmedim desteklemeyen sistemleri geçtim destekleyen sistemlerde bile sorun yaşayanlar çok fazla. menü geçiş hızları tepkimeleri yavaş. takılıyor gibi. temiz kurulum yapıldığı halde. oyunlarda drop sorunu vardı ben 10 a dönmeden önce sonra nvidia 2 hafta sonra sürücü çıkardı bilmiyorum düzeldi mi? bu oranı hesap ederlerken bence geri dönenleri de sayıyorlar mı acaba? o kadar çok yükleyip pişman olan var ki.

    • düzelmedi ya bir ton sorunu var hala, boşta 4,6GB Ram kullanıyor tarayıcı açıkken bu 5,2GB Ram kullanımına kadar çıkıyor oyunlarda adam gibi performans vermiyor, 1 sene geçmesine rağmen sözde gelicek android uygulamaları hala gelmedi ve arkada 2 uygulama açıkken bile drop yiyor windows 10’a dönmek istiyorum ama sırf şu tasarıma alıştığım için dönemiyorum

  2. Nvidia kartlarında sorun var , oyunlarda kart tam kullanmıyor görev yöneticisinden ayrıntılar kısmına gelip oyuna sağ tıklayıp benzeşmeyi ayarla diyip çift sayı olanları devre dışı bırakmanız lazım tam kullanabilmesi için o zaman düzeliyor. Ben kullanıyorum Windows 11 ama 10 a geçebilsem geçmem de değil yani.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version