Anasayfa Haber Intel XeSS Teknolojisi Beş Yeni Oyuna Daha Geldi

Intel XeSS Teknolojisi Beş Yeni Oyuna Daha Geldi

Intel XeSS görüntü yükseltme teknolojisi henüz birkaç gün önce kullanıma sunuldu. DLSS ve FSR’ye rakip olan bu teknoloji yalnızca Intel değil, NVIDIA ve AMD markalı ekran kartlarıyla da uyumlu olacak.

XeSS destekli ilk oyun Shadow of the Tomb Raider olmuştu. Bununla birlikte, GitHub‘da XeSS için bir yazılım geliştirme kiti yayınlandı. Aradan geçen kısa sürenin ardından beş yeni oyun daha XeSS desteği için güncelleme alıyor.

Hitman 3, hem AMD FSR 2.1 hem de XeSS desteği kazandı. Bu oyun zaten DLSS desteği sunuyordu. Nitekim üç teknoloji arasındaki fark etmek için Hitman 3 iyi bir seçenek olacak. Ayrıca Riftbreaker, Spider-Man Remastered, The Riftbreaker, Redout 2 ve Enlisted gibi oyunlar da bu süper örnekleme çözümünden yararlanacak. Hatırlarsanız Intel daha önce demolarında The Riftbreaker’ı sık sık gösteriyordu.

Enlisted’ın geliştiricisi, XeSS desteğiyle birlikte 4K çözünürlükte %50’ye kadar performans geliştirmesi sağlandığını iddia ediyor. Enlisted, Hitman 3 ile benzer şekilde AMD FSR ve NVIDIA DLSS desteği sunuyor. Yani kıyaslamalara bu oyun da dahil edilebilir.