Anasayfa Haber Noctua’dan Ryzen 7000 İşlemciler İçin Koruyucu: NA-TPG1

Noctua’dan Ryzen 7000 İşlemciler İçin Koruyucu: NA-TPG1

Noctua’daki soğutma uzmanları, AMD’nin yeni Ryzen 7000 serisi “Raphael” işlemcilerinin köşelerinde termal macun birikmesini önlemek için tasarlanmış yeni bir ürün duyurdu. NA-TPG1 isimli ürün bir bariyer görevi görüyor ve hassas şekilde kesilmiş yapısıyla AM5 işlemcinin tüm hatlarını sarıyor.

Bu ürünün temel amacı, bir işlemci soğutucu takıldığında ortaya çıkabilecek termal macun taşmalarını önlemek. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi, kırmızı takımın yeni AM5 soket işlemcileri sekiz ayrı bacağı ve kesikleriyle birlikte çok farklı bir görünüme sahip. Bazı kullanıcılar ise soğutucu takıldığında termal macunun sıkışarak boşluklara taşmasından endişe duyuyor.

Noctua NA-TPG1, “yüksek ısıya dayanıklı polikarbonattan” yapılmış. Bu ürünle birlikte düzensiz bir şekle sahip olan Ryzen 7000 IHS’si etrafında sızıntı olması engellenecek.

Bazı bilgisayar meraklıları sık sık işlemcilerini ve soğutucularını sökmek zorunda kalabiliyor. Noctua’nın koruyucusu bu konuda yardımcı olmak için on paket NA-CW1 temizleme mendili ile birlikte geliyor. Ayrıca iki farklı sürüm daha var; birinde NT-H1 termal macun tüpü ve diğerinde NT-H2 termal macun tüpü bulunacak.

Noctua, yeni ürünlerini Aralık ayında satışa sunacak. Ürünleri ve fiyatlarını hemen aşağıda görebilirsiniz.

  • NA-TPG1 termal macun koruması: 7.90 EUR/USD
  • NA-TPG1 (NT-H1 3.5g AM5 Edition ile): 9.90 EUR/USD
  • NA-TPG1 (NT-H2 3.5g AM5 Edition ile) : 13.90 EUR/USD