Anasayfa Haber GeForce RTX 4090 Overclock Edildi: Potansiyel Yüksek

GeForce RTX 4090 Overclock Edildi: Potansiyel Yüksek

RTX 4090

GeForce RTX 4090 ekran kartları yayınların eline ulaştı ve yeni amiral gemisinin testleri sürüyor. Daha önce Founders Edition ve ASUS TUF Gaming OC modellerinin kutu açılışını yapmıştık. Detaylı testler için kısa bir süre daha beklemeniz gerekecek. NDA tarihini beklemeyen bazı kaynaklar ise sızıntılar yapmaya devam ediyor.

RTX 4090’ın 3.0 GHz ve hatta 3.1 GHz maksimum frekansla çalıştığını, TDP’nin 600W civarlarına kadar çıktığını daha önce görmüştük. @wxnod tarafından paylaşılan ekran görüntüsü, hem GPU hem VRAM’in oldukça yüksek frekans hızlarında çalıştığını gösteriyor. Kullanıcı tarafından hiçbir detay verilmemiş ve çalışma koşullarına dair hiçbir şey bilmiyoruz. Ancak muhtemelen özel soğutmalı bir model hız aşırtma yapılarak kullanılmış.

GPU için 3250 MHz’lik frekans aşırı yüksek değil. Ancak bellek hızının 1562.7 MHz’ye çıkması, etkin bellek hızının 25.003 Mbps ve maksimum bant genişliğinin 1 TB/s’den 1,2 TB/s’ye yükselmesi demek. Yani stok hızlara kıyasla 4 Gbps’lik bir fark var. Bu artış belirli senaryolarda mutlaka performans artışı sağlayacaktır. Yakında RTX 4090 ile ilgili birçok detay, hız aşırtma denemesi ve performans verisi göreceğiz.

Genel anlamda konuşacak olursak, RTX 4090’ın içinde yer alan AD102 GPU’nun 3.0 GHz saat hızını aşması pek zor gibi görünmüyor. Yeni kartların overclock potansiyeli merak konusu, bekleyip görelim.