Anasayfa Haber AMD, Ryzen 7000 İşlemcilerin Üretimini Yavaşlatıyor

AMD, Ryzen 7000 İşlemcilerin Üretimini Yavaşlatıyor

AMD henüz Ryzen 7000 masaüstü işlemcilerini sıcağı sıcağına piyasaya sürdü. Daha önce Ryzen 9 7950X ve Ryzen 7 7700X gibi çiplerin performans değerlerine bakmıştık. Zen 4 mikro mimarili çipler piyasaya çıktı çıkmasına, ancak gelen haberlere bakılırsa kırmızı takım PC endüstrisindeki kasvetli tablodan dolayı Ryzen 7000 masaüstü işlemcilerin üretiminde kesintiye gidiyor.

Yılın başlarından beri tüketici elektroniği pazarındaki daralmadan bahsediyoruz. Ekran kartından işlemcilere, monitörlerden SSD’lere kadar tüm donanımların satış rakamları ciddi oranda düştü. Hatta analizlere bakılırsa bu düşüş yıl sonuna kadar devam edecek. Bazı sektörlerde ise düşük talep 2023 yılında da sürecek.

Her şeyin farkında olan AMD, 2022 üçüncü çeyrek tahminlerini revize etmişti. Gidişat böyle olunca şirket daha az CPU tedarik edilmesi için bazı taleplerde bulundu. Şu an için Ryzen 7000 işlemciler veya AM5 anakartların fiyatında bir değişiklik yok. Yeni platform, Eylül ayının sonlarında perakende satışa çıkmıştı. Intel ise aynı günde 13. Nesil Raptor Lake işlemcilerini duyurdu. Mavi ekibin yeni nesil yongaları Ekim ayının ilerleyen günlerinde raflara ulaşacak.