Anasayfa Haber Apple, Katlanabilir iPad Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Apple, Katlanabilir iPad Üzerinde Çalışıyor Olabilir

katlanabilir ipad

İddialara göre Apple, bir iPhone ile değil katlanabilir bir iPad ile katlanabilir cihaz alanına adım atabilir. CCS Insight‘taki analistler, şirketin 2024’te katlanabilir ekranlı bir iPad çıkarabileceğine inanıyor.

CNBC’ye konuşan CCS Insight’ın araştırma şefi Ben Wood şunları söyledi: “Şu anda Apple’ın katlanabilir bir iPhone yapması mantıklı değil. Bu trendden kaçınacaklarını ve muhtemelen katlanabilir bir iPad ile suya bir ayak parmağını batıracaklarını düşünüyoruz. Katlanan bir iPhone, Apple için çok yüksek risk teşkil edecek.”

Analist, Apple katlanabilir bir iPhone yaparsa, muhtemelen 2500 dolar civarında fiyatlandırılacağını söyledi. 1 TB depolama alanına sahip en pahalı iPhone 14 Max Pro’nun şu anda 1,599 dolara mal olduğunu da not olarak düşelim.

Wood, Apple’ın katlanabilir ekran teknolojisini uygulama ve ölçekleme şansı elde edeceğini ve iPad serisine “yeni bir hayat” kazandıracağını da sözlerine ekledi.

Ek olarak Apple, yeni bir ürün kategorisi haline gelebilecek katlanabilir bir dizüstü bilgisayar üzerinde de çalışıyor olabilir. Tanınmış Apple Analisti Ming-Chi Kuo da Apple’ın gelecekteki katlanabilir cihazların kapak ekranları ve tabletleri için Elektronik Ekran Kağıdını (EPD) test ettiğini iddia etti. EPD’nin mükemmel güç verimliliği sayesinde katlanabilir cihazlar için potansiyel olarak ana akım bir çözüm olabileceği öngörülüyor.