Anasayfa Video Philips Momentum Ambiglow 279M1RV İncelemesi

Philips Momentum Ambiglow 279M1RV İncelemesi

Hem Xbox için tasarlanmış, hem de KVM ve Type-C şarj ile laptoplara uygun olan Philips Momentum Ambiglow 279M1RV monitörü inceledik. Kağıtta yazan teknik özelliklerden fazlasını bulduk…

Duvarda oyuna göre ışıklar, renkler değişirken çevre ambiyans çok daha güzel oluyor. Philips Momentum ailesinden Ambiglow 279M1RV modeli de bunu sağlıyor. Xbox oyun konsolu için tasarlanan bu şık monitör ilginç özelliklere sahip.

Nano IPS Panel

Öncelikle UltraClear Nano IPS ekran, IPS panellerin renklerini zaten çoğumuz biliyoruz: Çok canlı ve güzeller. Nano IPS buna ek olarak kuantum filtreleme tekniğini kullanan daha ileri seviye bir IPS. Panel aslında yine IPS ama arka ışığa uygulanan nano ölçekte parçacıklar var. Ortaya çıkan panel hem doğru ve gerçekçi renklere sahip, hem çok canlı ve istenirse parlak, hem de görüş açısından etkilenmeden görülebiliyor. Ayrıca kontrast oranları da çok daha geliştirilmiş.

Philips Resmi Web Sitesi İçin Tıklayınız

DisplayHDR 600 ile güzel bir HDR desteği de mevcut. 27 İnç yani 68.5 cm ekranda 3840×2160 piksel yani 4K çözünürlük ile çok keskin bir ekran. Ekranda ben piksel görmek istemiyorum, keskin görüntü seviyorum diyenler, tam size göre bir oran var. Hem bilgisayarınızı, hem konsolunuzu bağlayıp yüksek hızla oyun oynayabilirsiniz.

Philips Momentum Ambiglow 279M1RV

Philips Momentum Ambiglow 279M1RV ile HDMI üzerinden 4K 120 Hz konsollarda, DisplayPort üzerinden de bilgisayarınızda 4K 144 Hz oyun oynayabilirsiniz. USB Type-C üzerinden de ek cihaz bağlayabilmek güzel, laptopta çalışırken de kullanım için avantajlı. Hatta bu Type-C portu DP Alt Mode çalışıyor, PD 65 Watt yani Ultrabook sınıfı laptopunuzu bir yandan da şarj edebiliyor. HDMI sürümü 2.1 olduğu için daha önceki Momentum incelemelerindeki HDMI 2.0 eleştirilerimiz de çözülmüş oluyor.

Yine laptop şarj imkanı yanında PC ya da Type-A üzerinden ek bağlantıyla USB Hub da sunuyor. Bir portu 4 porta çoğaltmak ve bunların ikisinden hızlı şarj yapabilmek önemli artılar. Ayrı kulaklık çıkışı da mevcut.

Philips Momentum Ambiglow 279M1RV giriş çıkış portları

Renkler Ve Tepkime

1 ms GtG piksel tepki süresi, 450 nit parlaklık, 178 derece görüş açısı, DCI-P3 %98, NTSC %112, sRGB %133, Adobe RGB %110.1 renk gamı vaadi çok iyi. Hatta çok iyinin ötesinde aşırı iyi diyebiliriz. 1.07 milyar renk zaten 10 bit olduğunu gösteriyor. Elbette oyuncu panellerinde bu FRC ile sağlanıyor. Yani kalibre edilmiş profesyonel kurgu monitörü beklememelisiniz.

Ancak klasik oyuncu monitörleriyle yan yana koyduğunuzda, pro modellere ulaşmasa da çok ileri seviyede güzel ve tutarlı renk veriyor diyebiliriz. Hatta Delta E sapması 2’nin altında ve panelin farklı bölgeleri arası farklılık yüzde 5 civarında. Bu iki değer monitördeki panelin aslında istense pro modelde de kullanıma uygun olduğunu gösteriyor. Kalibrasyon cihazınız da varsa ek bir monitör alımında bu modeli tercih etmeniz mantıklı olur.

Philips Momentum Ambiglow 279M1RV arka aydınlatma

Ergonomi

Ergonomik açıdan da yükseklik ayarı 130 mm olduğu için pek çok farklı monitörle yanyana gelebilir. Tek başına kullanılırken de farklı masa ve koltuk yüksekliklerinde bile ergonomik bir ayar daha kolay mümkün olabilir. Sağa ve sola 35’er dereceden toplam 70 derece bir dönüş açısı da sunuyor. Öne 5, arkaya 20 derece yatıyor. Gri metal stand rengi ve tasarımı Philips’in TV ürünleriyle de uyumlu, şık, güzel bir monitör. Daha bunlar da yetmezse VESA 100×100 mm desteği de var.

Bu şıklığa ek olarak 5 Watt’lık iki adet DTS Sound hoparlöre sahip. Diğer detay ama önemli özellikler arasında USB-C ve USB-B portlarında KVM olması, PBP ile iki cihazı ekranı ikiye bölerek gösterebilmesi yani pencere yanında pencere desteği sunması diyebiliriz. DDC CI, Mac OS X, sRGB, Windows 10 – 8.1 – 8 ve 7 uyumluluğu da listelenmiş. Philips bir Avrupa markası olarak üretimi ne kadar küresel yapsa da her türlü standarda uyma konusunda dikkatli. Güç tüketiminde de 62.7 tipik tüketim değeri paylaşılmış. Kutusundan DP, HDMI, USB-C kablo ve güç kablosu çıkıyor.

Philips Momentum Ambiglow 279M1RV

Sonuç Değerlendirmesi

Philips Momentum Ambiglow 279M1RV modelini mükemmele yakın bir panel isteyen oyuncu ve izleyiciler tercih etmeli. Evet, Philips’in diğer 27 inç monitörlerine göre daha yüksek fiyatlı bir ürün. Ancak 4K çözünürlük, HDMI 2.1 ve 144 Hz’e ulaşan tazeleme hızıyla önümüzdeki 8-10 yıl güncel kalabilir.

Pek çok fiyat performans modelde olmayan Panel Uniformity yani panel eşitliği ve standart kalite konusunda çok ileride bir model olmuş. Başta ne kadar konsol için desek de, Ultrabook, konsol ve güçlü oyuncu bilgisayarı üçlüsünü bir arada takabileceğiniz bir ekran bu. Televizyona göre daha ucuz değil, daha büyük bir ekran da sunmuyor ama çok daha keskin ve net bir ekran sunuyor. Görüntüde Interpolasyon gibi farklılaştırmalar yok, gecikme çok düşük, Nano IPS ile bakış açısı ve renkleri harika.

Philips Momentum Ambiglow 279M1RV

Artılar: Renkler ve parlaklık, renk doğruluğu, panel eşitliği, font keskinliği, hız ve FreeSync gibi oyuncu özellikleri, konsol uygun özellikler ve PBP, USB Type C üzerinden 65 Watt laptop şarjı/görüntü ve KVM bağlantısı sunması, USB Hub, stand sağlamlığı.

Eksiler: AmbiGlow teknolojisi AmbiLight kadar seri değil ve geliştirilmeli, pivot modu yok ve stand tasarımı pivot için uygun değil, oysa ekran laptop takıp çalışmak için de çok iyi.