Anasayfa Haber Age of Empires II ve IV Xbox Konsollara Geliyor

Age of Empires II ve IV Xbox Konsollara Geliyor

Age of Empires II IV Xbox

Microsoft, Age of Empires 25th Anniversary yayını sırasında sürpriz bir duyuru gerçekleştirdi. Duyuruda Age of Empires II ve IV’ün Xbox konsollarına geleceği müjdelendi.

Oyunların PC’deki kontrol mekanizmalarını oyun kumandasına aktarmak oldukça zorlu bir süreç. Microsoft’un World’s Edge ekibi, oyun kumandaları için doğal ve kullanımı kolay bir kontrol şeması uygulamak için çalışırken, aynı zamanda yeni oyuncuların işini kolaylaştırmak için özel öğreticiler ekliyor.

Sunum sırasında konsollarda kaynak yönetimini basitleştirecek yeni bir yapay zeka sisteminden de bahsedildi. Ayrıca Xbox konsolları ve PC arasında isteğe bağlı çapraz oyun da tam olarak desteklenecek.

Age of Empires II: Definitive Edition, 31 Ocak 2023’te Xbox Series X|S konsollarına gelecek ve 2019’da düzenlenen lansmanından bu yana 34 senaryo, 42 çok oyunculu mod, 83 harita ve diğer avantajları beraberinde getirecek.

Xbox konsolları için Age of Empires IV lansmanı hakkında daha fazla bilgi ise daha sonra paylaşılacak ancak oyunun konsollara 2023’te gelmesi planlanıyor. Her iki oyunun konsol sürümleri, Xbox Game Pass ve ve Xbox Cloud Gaming’in bir parçası olarak Microsoft Store aracılığıyla satışa sunulacak.