Anasayfa Haber Shutterstock, OpenAI İle İş Birliğini Genişletiyor

Shutterstock, OpenAI İle İş Birliğini Genişletiyor

Shutterstock OpenAI

Shutterstock, DALL-E olarak bilinen yapay görüntü oluşturma aracının yaratıcıları OpenAI ile ortaklığını genişleteceğini duyurdu. Platform, sitenin kullanıcıları için Shutterstock.ai adlı yeni bir araç yapmayı planlıyor.

OpenAI ve Shutterstock, ilk olarak 2021’de DALL-E’nin yeteneklerini eğitmeye ve geliştirmeye yardımcı olan stratejik bir ortaklığa girmişti. OpenAI CEO’su Sam Altman, “Shutterstock’tan lisansladığımız veriler DALL-E’nin eğitimi için kritik öneme sahipti. Shutterstock’un API’miz aracılığıyla ilk dağıtımlardan biri olarak müşterilerine DALL-E görüntüleri sunmasından heyecan duyuyoruz ve yapay zeka, sanatçıların yaratıcı iş akışlarının ayrılmaz bir parçası haline geldiğinden, gelecekteki işbirliklerini dört gözle bekliyoruz.”

Shutterstock bu yeni ortaklıkla OpenAI’nin kusursuz görüntü oluşturma özelliğini de platforma entegre etti ve müşterilerinin “Hayal Gücünüz Hızında Yaratıcılık” sloganıyla markalaştırdıkları görüntüleri anında oluşturmalarına olanak tanıyor.

Ayrıca Shutterstock, yapay zeka tarafından oluşturulan içeriklerin kullanım haklarını çevreleyen politikaların geliştirilmesine de yardımcı olacağını doğruladı.